30 Nisan 2011 Cumartesi

Mina A'Salam & Al Qasr Hotels


Evlilik yildonumumuzun birinci yilini Al Qasr otelde kutlamistik. Benim favori otelim, tek gecerim kesinlikle.

Buradaki restoran ve clublar:

Jumeriah grubunun en buyuk kompleksi hic suphesiz Madinat Jumeriah. Iki buyuk oteli (Mina A’Salam ve Al Qasr), Madinat Souk'u ve Wild Wadi su parkini icine alan kocaman bir bolge. Oteller arasi ulasim kanallar uzerindeki “abra”lar ile ya da “buggy” denen klup arabalari ile saglaniyor.

Mina A’Salam ve Al Qasr oldukca buyuk ve şık oteller, Arap mimarisi dis goruntusu ve de otantik ic dizayni ile uyum icindeler. Otelin girisi ve sahile dogru her yer palmiyeler ve yesillikler icinde.

Madinat Jumeriah icindeki her iki otele de disaridan misafir kabul ediliyor. Mina A'Salam'in girisindeki spor merkezinden “voucher” aliyorsunuz. Bu voucher her iki otelde de gecerli, istediginiz yere yayilma hakkiniz var. Iki kisi 490 aed, bunun icine otellerde veya "Madinat Souk" da bulunan restoranlarda gecerli 150 aed degerinde yiyecek/icecek kuponu dahil. Havuz barda ya da havuza yakin The Wharf'ta yemek yerseniz bu rakam ancak yemeklere yetiyor.

Burj al Arab manzarasina sahip. Sogutulmus havuz olayi su sicak yaz gunlerinde super serinleten bisi. Plaji oldukca genis.

Al Qasr ise Dubai'deki en buyuk acik havuza sahip. Kivrilarak genis bir alana yayildigi icin, cevredeki kalabalik hic hissedilmiyor. Ayrica cok da guvenli oldugunu soyleyebiliriz cunku derinlik genelde boyda olmasina ragmen havuz etrafinda bir cok cok cici kiyafetli lifeguards var.

Madinat Jumeirah otelleri Dubai'deki pahali oteller arasinda, Jumeriah grubuna ait tum oteller icin bunu soylemek mumkun. Ancak yiyecek icecek fiyatlari diger otellerden cok da farkli degil. Ozellikle haftasonu zaman gecirmek, deniz olmasa da soguk havuz keyfi icin gitmeye deger. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder