29 Mart 2011 Salı

Ve... Tabiki Yine Sena

Sena, dun (23/03/2011)  ilk defa please dedi.please mama
Weyn sera diyor Mesi, Sena'da sacini gosteriyor
Senaya poz vermeyi ogretmis Mesi, sena poz ver diyince elini beline koyuyor elini yanaklarina koyup poz veriyor oyle tatliki
Hem sasiriyor anliyamiyor neden bana bu pozlari verdirdiyor diye ama bir yandnada yapmakta da kendini alamiyor
Annem aslan nerede essek nerede zebra zurefa maynun kurbaga tiger Kaplan tavsan havoc elma nerede diyor ve kizim hepsini dogru gosteriyor
Sonra mesi arapca ve ingilizce de soruyor biliyor ama mesi arapca konusmayi kesi ingilizcede yalnis aksanla konusup kuzumun kafasini karistiriyor

Kuzey bebek ne yapiyor? Diyoruz agizyla onun memesini cok cok emesini taklit ediyor
Dayi ne yapiyor? Diye soruyoruz agzini acip senayi yiyecekmis gibi yapmasini taklit ediyor.

Bugun (24 mart 2011) ogretmeni sena icin cok zeki ve konusmaya basladi, digger arkadaslari ile konusuyor, kitap okurken beni cok dikkatli dinliyor ve oynara participate ediyor dedi.

Ben birakirken yine agladi ama kuzum annemde biz birakirken hic boyle yapmiyor dedi umarim dogrudur hala agliyor ya ben biakirken ama donuzte donmek istemiyormus, disarida oynamayi cok seviyor ve genelde 12 de almaya gittiklerinde disarida oynuyor oluyorlar arabalar ile.

Sena elini agzina tutup diliyle yalama taklidi yapiyor ve mama pasta pasata diyor yani bana dondurma ver diyor, cizgi film seyrettiginde yada disarida biri yerken gorunce hemen dayanamayip istiyor, cok sirin yapiyor.

Tuvalet egitimi pek iyi gitmiyor dun annem acmis altini 1.5 saat inat etmis isememis lazimligina allahtan altinada isemedi, ancak lazimligina oturmayi ve cisini yapmayi istemiyor.

Senaya memesini emmesin diye meme kaka diyorduk, gece kil gelmis ustune mama meme kaka dedi bana.

Sena utangac yabancilara karsi, tanidiklarini gorunce hem guluyor simariyor ama bir yandanda kafasini egip kacmaya basliyor.

TV yerine pipi diyip duruyor artik sadece arabada iken tv seyredebilecegini biliyor neyseki evde izlemekten kurtulduk, kabullendi.
Ama arabaya biner binmezde mama pipi baba pipi annanne pipi diye acilana kadar sayikliyor

Senanin favori yiyecekleri, pek degismedi aslinda cheese (oda oyle diyor) gogurt(yogurt) sut, ve dondurma
Mai yerine su diyor artik bu aralar.

Anlamasi cok daha iyi oldu, yakinda da konusur bicir bicir herhalde
Surekli konusuyor gerci sarki soyluyor hikayeler anlatiyor ama biz anlayamiyoruz, oyle tatliki o yzu ifadeleri ile bize birseyler anlatirken.

Dusunce hemen agliyor ama farkettim biz korkutuyoruz dusunce oyle bir bagiyoruzki reflex olarak o korkudan agliyor daha cok caninin yanmasindan sa
Biraz fazla nazli ve korkak yetistiriyoruz onu farkettim

Sena hala kendini korumayi bilmiyor, dusecegini bilmeden atliyor bazen o yuzden biz hala pesinden kosturmaya devam ediyoruz catch 22 situation
Bizde hep pesinden kovaladigimiz icin dus ve ogren yapamiyor

Bir cok seyi biraz geriden yapiyor ama onemli degil nasilsa eninde sonunda ogrenecek kendimi oldurmuyorum artik
Eskiden bardaktan icemiyor pipet kullanamiyor basamak cikamiyor yasitlarina gore diye uzulurken bir bakmisim bir iki ay sonra geriden de olsa hepsini yapiyor oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder