26 Ağustos 2011 Cuma

Yunan Adalari

Mutlu Tonbekici hanim soylemis bizede uygulamak duser tabii ne zaman firsatim olur bilinmez, insallah bu sene shengen vizemi alip Bodrum'a gidecegim,oradan feribotla gideriz Mr G ile, artik bahanesi kalmaz, feribota ses cikaramaz...

- Ne yapın edin bir Yunan adasına gidin. Çok çok çok trendy. Herkes gidiyor. Kendinizi ezik hissetmemek için bulun bir vize gidin. Yunan Konsolosluğu eskisi kadar kıl değil. Hatta galiba ekonomiyi kurtarma adına bayağı kolay veriyor vizeyi.

- Ama ben size şimdi süper tüyolor vereceğim. Mikonos, San Torini falan tamam ama gerçekten hava atmak istiyorsanız gideceğiniz iki ada var: Paros ve Milos.

- Bu iki ada Yunan orta üst sınıfının bayıldığı iki ada. Her ikisinde de sadece Yunan turisti görürsünüz. Türk’e zor rastlarsınız, o nedenle hava satmak için idealdirler.

- Milos’un inanılmaz sahilleri var. Tüm Yunan kızları, onları oraya götürsünler diye erkek arkadaşlarının kafasını yer. 25 Euro’ya tekne gezileri yapılıyor. Tam gün sürüyor ve çok güzel deniz mağaralarına götürüyorlar. Denize atlayıp mağaraların içinde yüzüyorsun, cidden çok heyecan verici. Romantik fırsatlar da sunabiliyor. Agia Kiriaki sahili en güzel sahili. Kalınacak otel Psaravolada. Tüm Ege tabak gibi gözünün önünde.

- Paros adası ise Yunan şarkıcı Parios’un memleketi olması hasebiyle çok sempatiyle bakılan bir yer. Bu arada Parios da hakikaten esaslı bir şarkıcı ağbimiz. Tek kelimesini anlamadan adamı hüngür hüngür ağlatabiliyor.

- Paros, Yunan adası kartpostalının canlanmış hali. Mimari yapısını tamamen korumuş. Beyaz evler, mavi kapılar, kireçle boyanmış dar sokaklar ve o sokaklarda sandalyesini kapı önüne çıkarmış yaşlı teyzeler..

- Paros’un balıkçıları meşhur. Afrika ahtapotu veya okyanus karidesini yemezsin. Balıkçının o sabah getirdiğini yersiniz. Taze ve yüzde yüz Ege.

- Bu adada Nausa Köyüne mutlaka gidin. Bütün kültür orada. Şairler, ressamlar, yazarlar orada ev almışlar ve evlerini çok güzel restore etmişler.

- Ulaşmak için Atina-Pire’ye gitmeniz gerekiyor. Pire Limanı’ndan 4 saatte oradasınız. Gidiş dönüş 50 Euro. Bu arada özelikle Paros, Türkiye’nin herhangi bir sayfiye yerinden daha ucuz.

- Bu arada Mikanos değil canım kardeşlerim, Mikonos. İki o. Arada a yok.


Buda Yesimden, Symi (Adnan ve Leila da gitti buraya guzelmis ama Rodos daha iyi dediler)



Konitsa - Yunanistan'da guzel bir yer, Yagmur soyledi, Spyros da onayladi
Papigo,  Pihdos Mountain
Avragonio hotel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder