27 Şubat 2012 Pazartesi

Disneyland Paris

Umarim bir gun kizimi goturebilirim, ben simdiden bilgileri toplayayim, ise yarar nasilsa...
Ahhh yavrum benim seninle insallah boyle bir suru deneyimler yasayacagiz, bir suru seyahatler yapacagiz birlikte, sabirsizlikla bekliyorum. Su an cok hastasin ve rahat uyuyamiyorsun, uc gundur aci cekiyorsun, umarim yarina hic bir seyin kalmaz guzel sevgilim benim...



iki tavsiyem var: eger gideceginiz tarihler tam kararlastirilmadiysa cumartesi/pazar orada olmaktan kacinin derim, cooook kalabalik oluyor, o zaman fast track almadan hicbirsey goremiyorsunuz, bekleme siralari bunaltiyor, hafta ici cok daha sakin ve guzel, haftasonu gunubirlik Paris ten gelen muthis bir kalabalik var.
Birde, kiziniz prenses seviyorsa, Cindrella nin evi seklinde bir restaurant var, butun detaylar cok prensesvari! Eminim sever, yemeginizi yerken butun prensesler sizi gormeye geliyor, buraya ve diger Disney kahramanlarinin ugradigi 3-4 resaurant daha var, buralara onceden rezervasyon yaptirmaniz gerekiyor, parka girince Town Hall denen yerden yaptirabiliyorsunuz, tavsiye ederim, yemek yerken karsilarinda, Cindrella, Goofy, Minnie etc. gorunce cocuklar cok mutlu oluyor....

Iki parklik bileti almayi ihmal etmeyin ama kizinizin asil zevk alacagi ana park. Ana parkin icinde de bir cok bolum var, giriste verecekleri haritadan gezi plani yapabilirsiniz. Ama plan falan yalan olacak, gunun sonunda kiziniz nereye cekistirirse oraya gidecesiniz :) yanlis hatirlamiyorsam ay roketinin yaninda cocuklar icin 3d kisa film gosterimi oluyor, cok keyifli ve yine ayni civarlarda buyuk bir fastfood rest var, her tarafta disney cizgi filmleri oynatan tvler esliginde cocuklar cok egleniyor. Size bence onemli 2 tavsiyem olacak, ilki kizinizin giristeki magazalara saldirmasina izin vermeyin, saatlerce paket tasirsiniz :) , ikincisi ise gireceginiz her aktivite icin fast track alin ( ortalama 1 saat kadar oncesinden elinizdeki karti okutuyorsunuz boylece size verilen zamanda aktiviteye gelip hic kuyruk beklemiyorsunuz) 

Paris Disneyland yerine, Orlando Disneyworld'u tavsiye ederim. Yolun uzunlugu belki bir problem olabilir ama fiyat olarak ayni kafaya gelir muhtemelen. Paris'te konaklama, yemek, ulasim cok pahali. Park kucuk, hava genelde soguk ve yagmurlu oldugu icin kuyruklarda beklemek iskence olabiliyor. O yuzden, illa Paris olsun diyorsaniz, bence Mayis'i bekleyin.
Ingilizce konusan cok az insan var, genelde instruction'lar ve anonslar fransizca agirlikli.
Benim nacizane fikrim bu sekilde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder