13 Ekim 2013 Pazar

Group Coaching

Bu aralar ikinci coach'umu da birakmisken kendimi buna vermeye basladim, (evet Lisa ile yollarimizi ayirdim, bana yardimci oldu ama daha fazla bir yere gidemiyorduk sanki) su ana kadar iki kez yaptim gerci, ucuncusu Lemis ile olacak insallah ozellikle parenting kursuna artik ciddi ciddi gitmeyi dusunuyorken umarim iyi gelir ve beni tesvik eder...
Ilkini, Randa ile olani cok sevmistim ama ikincisinde o kadar memnun kalmadim ama benim yuzumden salak bir kiza takildim orda kendi kendime zehir ettim gunu, ismi The Work idi, bunun hakkinda yazmam lazim. Guzel bir sey aslinda uygulayabildiginde, ama uzerinde calismak, cok patik yapmak ve artik aliskanlik haline getirmek lazim dusunmeden ve tabiki uygulayabilmeyi becermek...Randa fena degildi, bana kisa bir bire bir coaching yaptirdi, ne yapmak istedigimi bilmiyorum dedim, oda iki saatlik bir workshop'u vamis orda bileceksin o workshop sonunda dedi,  ne istedigine karar vereceksin dedi, o aradas kisaca uyguladi, gozlerini kapa ne mutlu ediyor seni ne yapmak istersin dedi benimde agzimdan sth to do with creavity dedim, peki kimlerle bu is dedi kimlerele yapiyorsun yada who involves diye sordu galiba unuttum simdi, kadinlar ve cocuklar dedim bende agzimdan dokuldu hic dusunmemistim bile that is it dedi buldun iste ama gel dedi birebir coaching yapalim seninle dedi, neyse bakalim dusunuyorum.

Bayram 2013

Bu bayrami ne cok bekledim neden bilmiyorum ama cok yogun ve yorgundum iyi oldu. Senam ile takilmaya calisiyorum bol bol, cuma EP'ye gittik, cumartesi Majd'in dogumgunu partisine, actionzone'a gittik, sonra aksam park ve corniche yapti babasi ile, pazar sabah sinemaya gittik (Cloudy With A Chance of Meatbals 2'yi izledik) tabiki popcorn ve maltesers ve Paul ile, fun city'ye gittik cikista, yarin da Olivia geliyor, obur gun de Duygu'ya gidecegiz bayram kutluycagiz. Carsamba, Persembe, Cuma ve Cumartesi icin planimiz yok henuz.
Aslinda bugun Paul ile ice rink'e gittik kaymasi icin ama ben kayamiyorum ve yaninda olamadigim icin Senam da tek basina (penguen olsa da ) korktu yapmak istemedi. Paul de korkunca elimiz bos donduk, instructor da yokmus, zayed sport city'ye goturmem lazim. Bu basarisiz gecti. Halbuki dun korkusuz kizim, once istedi sonra korktu ama sonra cok begendi, action zone' da lastikle bagliyorlar ve zipliyor bayagi yuksege cikiyor onu denedi ismi ne bilmiyorum cok begendi onu. Paul korktu yapmak istemedi bile. Sonra dogumgunu partisi cok keyifli gecti sinifidan arkadaslari vardi. Bindigi seyleri cok sevdi, yine gitmek istiyormus oraya, partisini orda yapmak istiyormus, hala karar veremedim, karar vermem lazim cunku dort gozle dogumgununu bekliyor artik ogrenmis my birthday is on December diyor, 3'unu unutmus ama ayini biliyor neyseki. Kuzum ile daha denemek istedigim cok sey var ama biraz yavas ilerliyoruz, aralik ayinda da baleyi denemek istiyorum ama once iki yer daha gorup karar vermem lazim birine... Birde cici bir kiyafet aldik mi, scrapbooking sayfasi bile hazir tek yapmam gereken fotografini yapistirmam. GecenDubai'ye gittigimde Creative Hands'de aldim yeni cikmislar, hazir scrapbooking sayfasi hazirliyorlar, super tek sorunum guzel duzgun bir foto cekebilmekte is, bir tane okul icin, bir tane baba kiz icin bir tane de bale icin olani aldim. baba kiz olani tam bir challange ! ikisininde iyi cikan bir fotosunu bulmam imkansiz gibi bir sey...

10k Pink Run

11 Ekim 2013, bizim bankanin sponsor oldugu breast cancer awareness icin duzenledigi 5k and 10k kosusuna katildim, iyiki katilmisim valla, son dakika, hayatimda ilk kez 10k kostum 1 saat ve 10 dakika da bitirdim bence cok iyi bir skor daha iyisini yapamazdim, hic hazirlanmadim, bitirbilmis olmak ayri bir gurur veriyor insana zaten. Nesli de geldi ve benden cok spor yapmasina ragmen 5k kosmus, bizim bankadan da 10 kadin falan vardik, 10k'yi bitiren bendim. Nesli beni polis teskilatinin basindaki yerli ile tanistirdi, cok tatli bir adam, o verdi odulleri zaten, kendisine 3. geldi valla bravo adama.
38 yasim cok iyi gidiyor, daha oncede EP'nin hazirladigi 5k kosusuna katilmistim, pek cok sey yaptim ama sonlarina yaklasiyoruz yasimin maalesef ve hala kilo kaybedemedim, is de degistiremedim, ikisi en onemlisi ama olamiyor bir turlu:-(
Vee 11 ekim ile 9 gunluk bir tatile girdik, her ne kadar tatile gidemedigimiz icin as usual icim kan aglasa da evde o kadar cok isim vardiki onlari yapabiliyor olmak ve dinleniyor olmak iyi geldi, tatil sonrasi mesgul zamanlar dolu zamanlar bizi bekliyor, film festivali, G is durumlar benim yogun is durumlari filan... Pufff

Asagida Rachel ile ben bizim bankada kendisi, tatli bir kadin, insan is disinda nasil da perspektifini degistiriyor, iste yuzunu gormek istemedigin insanlari sevebiliyorsun isin sIKINtIsi derdi olmadan.




Burda da Nesli ile, kosuyu tamamladiktan hemen sonra, madalyam eksik bir tek bu fotografta...


Matching Shoes

Kizim ile ayni giyinmeyi seviyorum her nekadar pek sansim olmasa da, bulmak zor ayni kiyafetleri bu ulkede. Sadece pijamalarimiz bir kere ayni olmustu, tete'si almisti onu da bize,  sonra bir daha sansim olmamisti. Simdi ayakkabilarimiz var. Bayildim bunlara, iki mini mouse olarak dolasiyoruz iste, neyseki once mirin kirin etsede oda sevdi ve giyiyor. Sadece gecenlerde anne okulda sinifta yere bagdas kurup oturuken canimi acitiyor dedi, ben de cikar otururken sonra tekrar giyersin dedim, Beraber okula ayni terliklerle gittik herkes how cute matching shoes diye begenisini dile getiriyordu, Sena daha da cok sevdi terliklerini ve annesinin de ayni terlikleri giymesi hosuna gitti.



Zog ve Kitaplar

Senam neyseki kitaplari cok seviyor benden daha fazla kitabi var, gecenlerde yine aldim, Julia Donaldson'in kitaplarini cok begeniyorum, tum serisini galiba tamamladik, bilmediklerimiz varsa.
Onlardan biride Zog, kitapta fluffy elbise giyip prensini beklemek istemeyen bir prenses var, bu prenses, doktor olmak istiyor ve insanlara yardim edip tum dunyayi dolasmak istiyor. Gercekten de Sena'ya prensini bekleyen prenses hikayeleri okumak istemiyorum.

Gecenlerde facebook'da soyle bir sey yazmistim. 
I thought girls are supposed to imitate their mothers not their fathers; my daughter shaves herself every morning "just like my daddy" as she says, with her toothpaste ( as a foam) and toothbrush( as a razor) plus she chooses batman over princes costume and loves spiderman and ben10. That makes me wonder "maybe as an example I am not princess enough, that is why my daughter is not into girly stuff, which is true by the way but then is this a bad thing, I don't know, I am confused...

Sevhan da sunu yazmis 


She is a wise one.. The male characters are a lot more interesting with their super powers and action-packed lives. What's so interesting in a boring princess's life other than meeting 'the one'?! I blame the story-tellers! Bravo to Sena for not falling for the long blonde hair, the tiara an pretty dresses. I say she is very wise and cool!!! Xo


Nour da sunu


It's good to be a tomboy. No need to worry:) who needs princesses anyway? Lol


Bu kitap da bunun ustune gelince varsin kizim pembe fluffy elbiseler ve takilar ve ayakkabilar giymesin, belki zamanin da onu da yapacak ama bence simdi bol bol oynasin, spor yapsin, gezsin, ogrensin, merakli olsun en onemlisi mutlu olsun!!!


Gecen hafta Fay'e gittigimizde Olivia ve Lydia'nin takilari, kiyafetlerini, aksesuarlarini gorunce sasirmistim, cok cici oluyorlar, Fay de cok zevklidir zaten, herzaman bakimlilar ama tabiki anneleri sayesinde, ben oyle yetistirmezken kizimin da oyle olmasini beklemek zaten sacma, haksizlik olur.  Bu cocuklar annelerinin kopyasi oluyorlar, Cok yanlisim var farkindayim ama duzeltemiyorum.


Ben de boyle bir anneyim maalesef, umarim kizima iyi bir seyler verebiliyorumdur farkinda olmadan da olsa...