16 Ocak 2018 Salı

Mantarli Risotto

MANTARLI RISOTTO

Arborio tarzi pirinc
Vegetable & chicken broth-birer tane yetiyor ikisinden
Butter (60 gr)
Oil (mantarlari pisirmek icin cok gerek yok)
Buyuk mantar
Maydanoz
1 Sogan
Bir kac dis sarimsak
Maydonoz

Sarimsak  ile mantari ayrica pisir ve tuz ve biber ekle pismesine yakin, kurusa hemen bulyon suyu ekleyebilirsin
Sogani yumusat butter ile ve pirinci ekle 2 dakika kavur sonra bulyon suyu ekle ve ekleyerek pisir yumusayincaya kadar ne kati ne lapa olsun, pismesine yakin mantari, parmesan peyniri ve biraz butter koyki creamy olsun
Sonra ustune ince kiyilmis maydanoz koy ve sicak sicak servis yap, ustune yerken parmesa cheese eklersen daha iyi olur

Pilavini pisiriken tuz koymaya gerek yok bulyon yeterince tuzlu zaten

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder