24 Şubat 2016 Çarşamba

Subat 2016

Subat ayi calkantili ve dolu dolu  gecti
Lemisim geldi, Erkanlar geldi
Onlarla kisa da olsa zaman gecirmek cok keyifliydi.
Zaten kisa ve oz bir aydir Subat
Severim
Dogdugum ay diye degil!
Kasmaz yormaz adami
Sessizce gelir ama bir bakmissin almis basini gitmistir daha doyamadan anlamadan
Dur daha karpuz kesecektik dersin ama zahmetsiz misafirdir
Ben seni cok severim Subat bilirsin
Sende beni...

Dare to Disappoint

Graphic Novel Dare to Disappoint ...by Ozge Samanci 
Okurken huzunlendim cok, benimle ayni yasta... ayni ulkenin sorunlu evlatlari olarak yetismisiz... berbat, ezberci, korkutma ve beyin yikama ile yapilan egitim sistemi,  hic duzelmeyen ekonomisi, rusvetci, vizyonsuz  vatanini sevmeyen politikacilari, bitmeyen ic savasi, darbeleri, iskenceleri, yargisiz infazlari, faili mechulleri, saygisiz cahil kaba insanlari, herkesin hayatina karismasi, herseyin parayla olculdugu, sevgisini ve duygusunu gosteremeyen toplum icinde buyumeyi, hayattan ne istedigini bilemeden, bilse cesareti kirilip yapamadan,  bocalamayla gecen bir hayat .. mumkun oldugunca komik bir dille anlatmis cizgi roman ile growing up in Turkey hikayesini... tavsiye ederim kesinlikle... sonunda kanatlanip ucabilmissin neyseki,  sansin bol olsun Ozge... seni cok iyi anliyorum... Continue to dare to disappoint!

Sonra Aralik 5'te kitap gecemiz oldu, ona mesaj attim ve fotografimizi gonderdim bana su mesaji atmis.

Cok tatli
Yolun acik olsun

Merhaba Nilgun,
Fotografiniz cok tatli, masada cok iyi bir enerji varmis.Arkadaslarinin gozleri guluyor.
Tahminleriniz cok ilginc. 
Su roportajda sorunun yanitini biraz aciklamistim. 
Devami gelmeyecek. Simdi uzerinde calistigim kitap kurmaca. Otobiyografiye belki ileriki yillarda geri donerim. 
Abu Dhabi'ye yolum duserse mutlaka haber veririm.
Kitabima deger verdiginiz, okudugunuz, ve bir araya gelip tartistiginiz icin seviniyorum.
Sevgiler,
Ozge


Lion King

Kizimla sinemaya gittik bu filmi izlemeye. Beklentim yuksekti.
Ustelik New York'ta tiyatrosuna gitti kesin sever dedim.
Ama maaelsef korktu, efektler, goruntuler, aslanin babasinin olmesi uzdu bence ayrica...ve Senam cikalim dedi, ruyama girecek ve korkacagim dedi. Bu kismi izleme sonra iyi olacak dedim ama ilk kez Sena'yi ikna edemedim ve cok sevdigi sinemadan cikti.
Ciktik.... Ona ama sen daha once bu filmi izledin baska versiyonlarini neden korktun simdi dedigimde bana cok guzel bir cevap verdi, hayran kaldim kizima...

I am big now and people feel different dedi

Demek istedigi insanlar buyur ve degisirler
Bravo sana kuzum 7 yasinda duygunu daha iyi ifade edemezdin
Seni cok ama cok seviyorum

Jingle Book filminde de cikti daha sonra gittigimiz. Bir cok kez izledi bu cilgi filmi, film muziklerine bayildik hep ailecek cok caldik hatta o soylerken cok ama cok tatli bir videosu var, oyle tatli soyluyorki yarim yamalak.
Cok sevecegini dusunuyordum dolayisiyla ama yine yilanlar kovalamacalar efektler onu korkuttu. Simdi guzelim, sinema dogumgunu partsi olursa gitmek istemiyor filmden korkar diye korkuyor. Neyseki gecenlerde Trolls'a (gecenlerde derken eylul 2016'dan bahsediyorum bu yaziyi subat ayinda yazmisim baslik ile yeni revize ediyorum bugun yani Aralik 2016!!!) gitmesine ikna edebildim sinifindan bir arkadasinin dogumgunuydu onu cok sevmis, oncesinde fragmanini izlettim bakalim korkunc mu degil mi film gorelim dedim sonra son dakika gitmeye karar vredi ve sevmis cok neyseki, sevindim. 

41 kere Masallah

Bugun ise gitmedim cunku dogumgunum! Hastayim dedim ve sabah pilates yaptim once Colombiali yoga hocasi ile sonra Senamin okulu yoktu G. yoktu Turkiye’deydi bu sene yanimda degildi. Olsa da kutlayacak durumu yok babasini kaybetti. Ustelik ayni gun dogmusuz onunla.
Senam geldi bakicisi ile EP’ye onlar takilirken ben de kahvalti yaptim iki arkadasim ile. Sagolsun Betul bana hediye almis kahvaltimi ismarladi pastami ayarlamis ve ben ilk pastami sabah 11 de uflemis oldum. Kahvaltiya bir kac kisiyi daha cagirmistim ama gelemediler son dakika oldugu icin cogu. Bazen hersey aslinda tam da olmasi gerektigi gibi oluyor aslinda...
Sonra Duygu'cum beni Zuma'nin  business lunch’ina goturdu cok istiyordum hep gitmek ama is yuzunden gidemiyordum,  onunla yedik, pastam geldi ve ben ikinci pastami ufledim. Keyifli sohbet ve guzel pastadan sonra ondan ayrildim. ( Yemek biraz hayal kirikligi oldu normal menu gibi degil daha degistirilmis az lezzettli olani ama idare ederdi, yalniz mekan full doldu, ben iste kos kos calisirken disarda hayat varmis ahali!!! ) Dikkatimi ceken de o oldu mekanlar dolu sokaklar yollar dolu, calismayan kesim daha cok galiba bu ulkede, anlamiyorum.
Duygu pasta soylemis happy new sexy age yazdirmis salaklar happy kismini unutmus neyse cok sevindim sasirdim ve sen mi soyledin bunu boyle yazmalarini diye sordugumda oda "yooo seni gorunce onlar oyle yazmaya karar vermisler "dedi cok guldum , super cevap oldu , onu ise biraktim ve EP' ye geri geldim kuzum sailing yapti ilk kez,  benim mayom yoktu sahilde oturdum Ana kids clubdan birileri ile  stand up paddle yapti once ve cok sevdi, sonra da kucuk bota binip kayaking yaptilar,  cok eglendi kuzum ya daha once niye denetmemisiz, orda kucuk kizlar yapiyordu oyle gorduk aklimiza geldi,  sonra sailing yapti kids club'dakilerle, Ana da cok eglendi… Bana en guzel dogumgunu hediyesi oldu onun yeni seyler deneyip sevmesini gormek, gulusu, mutlulugu...
Sonra kuzum hortumla islandi, islatti oynadi,  sakalasti club calisanlari ile cok eglendi...sonra onu yikadik ve eve geldik, aksam yemegim var diye birde oncesinde zumba yaptim oh cok iyi geldi. Hazirlan suslen evden ve ciktim yuruyerek Pearls’e yemege gittim European cousin, nispeten yeni bir mekan ve evime yurume mesafesi oldugu icin sectim. Ben starter yedim ac degildim ama foie gras pek bekledigim gibi degildi ama guzeldi digerleri alt bilmem ne baligi aldi iyi gozukuyordu,  bir sonrakine denemem lazim, Abir, Patty ve Monique geldi guzel gecti aksam, sohbet iyiydi ve bir suru bilgi alisverisi oldu o acidan yararli bilgilendirici bir geceydi ve ucuncu pastami da kestim cokta lezzetliydi tum pastalarim valla… Sonra yuruyerek eve geldim tam o anda Carla mesaj atmis happy birthday diye ve yeni erkek arkadasi ile canli muzik yapmislar muhtesem bir sarki ve muhtesem sesler, piyanoda calip gondermisler bayildim gece tam 12 de boylece dogumgunumu harika bitirdim beni cok mutlu etti cok duygulandim minnettarlik duydum, o guzel muzik esliginde evime geldim.

Keyifli, dolu dolu bir dogumgunum oldu, cok sukur, daha nice guzel yaslarim olsun diyorum! he he 



13 Şubat 2016 Cumartesi

International Day

Bu sene okulda International day guzel gecti isten izin alabildim biraz takilabildim
Turkler olarak guzel bir stand actik
Herkes birseyler yapmaya calisti
Yemekler Sofra istanbul'dan ismarlandi
Masamiz suslendi
Cocuklara ve ziyaretcilere ikram yapildi
Diger standlar ziyaret edildi
Kizimla onlar gezildi degisik yemekler denendi
Kizimla biz Macar elbisesi ile katildik ama Turkler'inkine de benziyordu
Sena, zorla giydi ceketini cikardi sonra hemen cok guzeldi halbuki , sapkasini hic takmadi
kavga dovus yasandi
Hic sevmiyor maalesef ben de bayiliyorum kostum giymeye
Ah cocuklarin kararina saygi duymayi, sevdigin seyleri onun uzerinden yasamamak gerektigini ogretiyorlar , ogrenmek istemesem de ogrenmek zorundayim!