16 Aralık 2015 Çarşamba

Sena'm 7 Yasinda

Kuzucum 7 yasina girdi. Aralik ayini o yuzden cok sever oldum, Yay burcunu da. Hatta sirf yay burcu diye insanlari sever oldum. Kuzum dogumgununde Izmir'de idi bu sefer orada kutladi kuzeni dayisi, Seval ablasi,  anneanne ve dedesi ile. O gun guzel bir kahvalti yaptik deniz kenarinda martilar, kediler, kopekler, pelikanlar,  baliklar, tekneler ve muhtesem  manzara karsisinda kosturdu kuzeni ile. Sonra cok guzel bir sarap bahcesine gittik. muhtesem iki kopek ile oynadi sevdi, kosusturdu, biz saraplarimizi aldik onlar temiz havayi cektiler iclerine. Kuzum kopekleri birakip gitmek hic istemedi, ona dogumgunun icin ne dilek dilersin dedim, kocaman bahceli bir ev ve kopegim olsun dedi (ona hep bahcemiz olmadan kopegimiz olamaz dedigim icin bahceli buyuk ev hayali) Ben de eger cok istersen olur dedim.
Aksam da evde anneanne yemekleri ile parti vardi ustune kendisinin sectigi pasta ile mumlarini ufledi hediyelerini acti.
Ancak onun icin bu gercek dogumgunu degildi, o dort gozle Abu Dhabi'deki kutlamayi bekledi. Ustelik My First Gym  gibi Izmir ile asik atamayacagi bir yerde kutlamak onun icin daha cazipti, aslinda nedeni arkadaslari ile olabilmekti. Heyecanliydi, aylar oncesiden kimler gelecek listeler yapildi, el yapimi davetiyeler hazirlandi tek tek, yemek listesine karar verildi, hangi tip balonlar alinacak, nasil bir pasta olacak dusunuldu, tasarlandi. Izmir donusu sonrasi arkadaslari ile kutladi, cok sevdi memnun kaldi neyseki.  Aralik ayi dogumlu olmasi hep tatil gazabina ugratiyor, bu sefer erken kutladim tatil baslamadan ama bazi kisiler yine erken tatile ciktiklari icin gelemedi, yada Noel oncesi yogun program yuzunden ve sagolsun ne cok Aralik dogumlu cocuk varmis herkesin dogumgunu cakistigi icin bir kac sevdigi arkadasi gelemedi ama neyseki golge dusurmedi kutlamasina. Zaten atlasin, ziplasin, dans etsin, kostursun, akrobatik hareketler yapsin tam benim kizima gore seyler.

Senam nereye giderse gitsin hep AD'yi ozluyor ve burdan asla ayrilmak istemiyor. Anne this is the best area to live dedi bu aksam bana. Neden cok seviyorsun burayi dedim, my friends will miss me dedi eger giderse burdan. Ama arkadaslarinin hic biri yerli degil ki herkes eninde sonunda gidecek dedim. Hayir Farah var dedi. Dogru ama sadece bir kisi dedim. Oda Yusuf da hep burda yasayagini soylemis ona, Sena da ben de o zaman Yusufla kalirim hep dedi. Yusuf burda kalacagi icin oda kalabilirmis. Peki oteki arkadaslarin ne olacak, hem senin Turkiye'de, Italya'da , Amerika'da arkadaslarin var dedim. It is the best area to live diyor baska bir sey demiyor, komik kizim benim.

Bu gidisle zaten biraz daha kalirsak gercekten de baska yerde yasayamayacak.

Sene'nin sinifinda cok tatli guzel bir kiz var, tum cocuklar asikmis ona. Senin asik oldugun kimse var mi diyorum no! diyor. Sana asik olan var mi diyorum no, olmasin sakin diyor bana. Kizim hakikatten cok cocuk hala, arkadasina gore kiyaslayinca tam saftirik masum kaliyor. Neyse galiba cocuk kalmasi daha iyi zaten bu yasta. Peki Cairo'ya asik miydin diyorum hayir we are just friends diyor, gercekten ask mask anlamiyor hic boyle seylerden ve herkesle arkadas olmak ve oyle kalmak istiyor sadece. Kizim cok masum bir cocuk hala.

Artik ama buyuyor onu gorebiliyorum, konusmalari, soyledikleri, hareketleri, davranislari degisiyor ve hem seviniyorum hem de uzuluyorum, ne olur cabuk buyume!
Her yasina ayri hayranim ve asigim. Seninle cok az zaman gecirebiliyorum, seni simdiden ozluyorum
Buyuyup gitme fikrin simdiden beni korkutuyor, odum patliyor, burnumun diregini sizlatiyor...

Senin buyudugune yeterince sahit olamamak,  buyumeni iskalamak cok uzuyor. Bu kokusmus isi birakacagim sonunda olacagi bu!
Bir yerde okumustum, cocugun tum karakteri ilk 7 yilda olusurmus, sanki o 7 yili ben hic iyi degerlendiremedim gibi hissediyorum, sana iyi bir anne oldugumu, karakterinin gelismesinde yardimci olamadigimi hissediyorum. Az daha agliycaktim 7 oldugunda.
Okadar isterdim ki tekrar sana hamile olmayi, dogurmayi, buyutmeyi... Cok ozluyorum minik Sena'yi...
Minik Senayi ozlerken simdi ki Sena'yi iskalamakta korkum. O yuzden cok daha iyi degerlendirmem lazim bu zamanlarimi.
Basimi dondurecek kadar tatli, sevimli, eglenceli, ici icine sigmayan, bicir bicir, eli avuca sigmayan bir kiz oluyorsun, buyuyorsun tatli sevgilim benim.

Seni cok seviyorum...

Annen



13 Aralık 2015 Pazar

Hedeflerim... Sastiniz mi Ne?

Ahh ne guzel gitmisim ilk baslarda
Son zamanlarda yine dagildim
Her ay yeni bir tarif deneme, kizima gore tarifler bulup onunla  eglenceli yemekler yapma,  her ay en az bes blog yazisi ve her ay iki kitap okuma hedefim hafif sasti. Aslinda 12'den fazla yeni tarif denemisim ama bazilari cok basit oldugu icin hedefime ulasmis hissetmiyorum. 19 kitap okumusum sadece bir suru de yarim okunmus kitabim kaldi, elimde surunen kitaplari bitirmek idi hedefim iki tanesini bitirdim sadece...
Son iki haftam kaldi toparlanmak icin
Sporu hayatima soktum ve bol bol yolculuk yaptim
Her ay bir yere gitme hayalim vardi oldu sayilir. Olmazsada oldurcaz artik... Ocak, Haziran ve Eylul ayinda sadece bir yerlere gitmedim ama diger aylar yogun gecti.
Avusturya'ya (iki kez gittim) , Italya, Isvicre, Lihtestayn, Japonya, Kore,  Macaristan, Sri Lanka, Iran ve Turkiye (ilk defa bu kadar cok gittim bir yil icinde Turkiye'ye -4 kez- oh ne iyi geldi ama ) gezilerim oldu.
55 kilo olma hayalim hayal kaldi, 57 olmaya raziyim simdi, tatil donuslerinde aldiklarimi vermekle gecti bu yil ve spora ragmen cok zayiflayamadim ama daha iyi gorundugumun farkindayim. Tabii son aldigim kilolari saymazsak....
10 kilometre kostum yine, bu sene iki kez yaptim, Ocak ve Ekim aylarinda.
Ocakta Parentology kursu cok iyi geldi ama kesinlikle tekrar gitmem lazim, etkisi tahminimden daha kisa surdu, Grrrrr, kendime kiziyorum bu konuda.
Dogumgunumu 40'in ustunde bir cok ulke ve sehirde kutlama hayalim gerceklesti ama istedigim fotograf cekimlerini yaptiramadim... Bu ulkede bazi seyleri gercekten cok zor yapmak.

Iste cok yogun gececek bir iki haftam var o yuzden umarim hedeflerimi ancak Ocak ayinda yeni yil ile birlikte tekrar rayina oturtabilirim. Zaten is ne zaman yogun gecmedi ki bu yil
Yaslandirdi cokertti beni bu is... Bu isten kurtulma ve sevdigim bir is bulma hayalim gerceklesemedi bu yil yine ne yazikki ama sanki bu yil cok yol aldim bu konuda en azindan issiz kalmak korkutmuyor beni artik...
3 kisinin isini bir yildir 2 kisi yapiyoruz ve gercekten cok yorgun ve bezgin haldeyim.
2015'te is degistirme hayalim de gerceklesmedi ama 2016 sen bu isi halledersin degil mi?
Ahh birde Hydra'dan kurtulursam 2015 senin hakkin yenmez, bekledigim gibi istedigim gibi bir yil oldun, yenilik, degisiklik dolu...Kocam dondu, yeni evimize tasindik, Mesi'miz yuvadan uctu ama tatli bir Ana'miz var, Mesi'nin kizi dogdu cok mu cok tatli. 2011'de ki dilek listemde herkesin bir iki dilegini de eklemisim, Mesi bir ev ve bebek istiyorum demis, Mesi'cim gerceklesti iste dileklerin, hem evin oldu hem de bebegin ustelik kiz!
Kendim icin iyi bir yildi nispeten ancak dunya icin oyle olmadi, onun da farkindayim. 
2016 daha da iyi gecsin hepimiz icin umarim, Suriye'de savasin bitmesini, insanlarin yuvalarina donmelerini ve insanca yasamalarini yaralarini sarmalarini cok istiyorum...ben de Suriyede'ki eski gunlerime donmeyi istiyorum. Kizimin da ailesinin Suriye bacagi ile yakin olmasini diliyorum. Su an hersey cok kopuk...

Izmir

Bu guzel sehiri tanimaya calisiyorum, once kardesim yerlesti, sonra annemleri yerlestirdim, simdi sira bende galiba...
Mr. G'ninde aklina cok yatiyor oraya yerlesmek
Benim icinde sorun yok da daha emekli hayatina gecmek icin cok erken yastayiz. Gerci orasi hem emekli yeri hem de genclerin yeri sanki her nekadar is olanaginin cok oldugu bir yer olmasada.
Simdilik senede bir iki gun gidip birbirimize alismaya calisiyoruz. Yazin Bodrum aramizi bozuyor cunku orda kalinca tatilde firsat kalmiyor Izmir'i ve etrafindaki guzel yerleri gezmeyi, kesfetmeyi.. Sirince, Foca gozumde tutuyor. Bu sene dedimki her sene Istanbul'a sakladigim islerim antin kuntin isler aslinda ama Abu Dhabi'de felaket oldugu icin beceremedikleri icin gereksiz pahali oldugu icin Istanbul'a kalan islerimi Izmir'de halledeyim dedim ama Izmir sinifta kaldi maalesef. Tek iyi tarafi varis doktorumun Izmir'de yasiyor olmasi artik. O yuzden Izmir'e alisma donemim zaman alacak ve Istanbul'dan kolay kolay vazgecemiyecegim.  Zaten beni Istanbul'a baglayan daha cok sey var.
Istanbul'u es gecmek iyi gelmedi,  islerim yarim kaldi, zaten yazin da es gecmistim. Mart ayinda gittigimle kaldim bu sene. Yok olmuyor, istanbul'u en az bir mumkunse iki gun yapmak lazim. Simdi sabirsizlikla kis veya kis sonu gibi yapacagim Istanbul kacamagimi bekliyorum ama Izmir seni de yakindan tanimayi ve sevmeyi cok istiyorum!!! Bana Istanbul imkansiz askimi unutturabilir misin???


Anneanne

Benim anneannem, Sena'nin buyuk anneannesi ile tanismasindan bahsedecegim. Yaslaniyor muyum ne bilemiyorum dedim bunca yil oldu kizim hala akrabalarimi tanimiyor, ozellikle 91 yasina gelmis anneannemi gormesini cok istedim bu sene, eger Alah korusun vefat ederse vicdanim cok sizlardi, onlari ihmal ediyorum maalesef, iyiki gitmisiz, sevgili Mr. G. sagolsun onun sayesinde gerceklesti bu ziyaret aslinda.
Anneannem cok sevindi, artik olsem gam yemem bile dedi. Cok tatli ve tontondu. Annem hinziri gelmedi gelseydi 4 jenerasyon foto cektircektim, onun yerine teyzelerimle cektirdik.
Annem biz geliyoruz diye gelmedi ama Mr. G annene bilet al gelsin bizimle doner dedi ama son ana birakinca Iran'dan bilet ayarlama telasina dusemedim artik. Teyzem annenin yerinde olsam ucardim buraya gelirdim, bu firsati kacirmazdim dedi ama kacirdi...
Bir daha nasip olur mu bilemiyorum. Senam da sevindi ama asil ayni gun kendi anneannesini gorecegi icin daha cok heyecanliydi annemi cok ozlemis, anneanne diye sayikladi zaten yavrum. Anneme anane senin anneni gorduk, 9 ve 1 yasindaymis demis, 91 demek istiyor. Birde bal yapan adam vardi dedi, kuzenim aricilik yapiyor onu da oyle tanitmis bahsetmis, cok sirin cok gulduk. Anneannem biraz sessiz ve buruk gibiydi. Koyune gitmeyi cok istiyormus ama zor yurudugu icin oralar onun icin cok zormus. Teyzem Allah razi olsun ona bakiyor, soyleme ama seneye goturmeye caliscam, simdi soylersem heyecanlanacak gidene kadar basimin etini yer dedi, son anda olmazsa uzulmesin diye soylemiyor, ama anneannem gercekten cok sikiliyor ve koyunu ozluyor.
Gecen sene gideceklermis sonra teyzem cok zor olacak diye vazgecmis ve anneannem cok uzulmus bozulmus. Onun bu istegini yerine getirmeyi cok isterim aslinda, teyzemle konusup yardim etmem lazim. Aslinda kizimi  ve esimi de goturmek isterim. Off yapacak cok sey ama cok az zaman var.
Yalniz anliyorum ki bazi seyleri cok ertelememek lazim artik hayatta, hayat kisa ve gunluk telaslarin aileler arasina girmesine izin vermemek lazim, ailemize zaman ayirip onlari ihmal etmemek lazim.
Allah yardimcilari olsun, umarim dilegin gercek olur anneannem ve koyune kavusursun hayatta iken.

Abu Dhabi'de Aralik

Kasim ayi yogun gecer demistim bu ulkede ama Aralik ayi daha da yogun geciyor. Kizimin dogumgunu, Noel ve yeni yil telasi, otellerin agac isiklandirma, ginger bread yapma telasi, sonra early xmas drink ve yemekler, marketler, okulun Noel kutlamalari, konserleri ust uste gelince neye yetisecegini sasiriyor insan.
Bizim geleneksel hindi siparisimiz olur, ya xmas donemi ya yeni yil donemi. Bayiliyorum o hindiye ve asil yanindaki kestaneye, sosisine, patatese, cranberry ve gravy sosuna
Bu sene ustune yine tatil telasi girince iyice yogun geciyor Aralik ayi.
Kuzum'un dogumgunu haftasi Iran ve Izmir yaptik, Istanbul'da kisaca durup anneannem ile tanisilmaya gidildi, Sena'yi hic gormemisti fotograflar disinda , cok memnun kaldi sevindi, teyzemlerle tanisildi. Senam da tam utangacligindan vazgecip aciliyordu ki ucak saatimiz geldi kalkmak zorunda kaldik. Izmir'de dayi, kuzen, anneanne ve dede ile bulusuldu, guzelim Izmir'in tadi cikarildi yemekleri yendi ve dogumgunu kutlanildi. Cennet gibi bir yer, ben de islerimi orada halletmeye calisip Istanbul bagimliligimdan kurtulmaya calistim ama pek basarili olamadim. Istanbul ah ben seni biraksam sen beni birakmiyorsun. Boylece hem Kasim hem de Aralik ayina sarken iki yolculuk yapmis olduk. Bu sene vision board'umda hayalimde bol bol yolculuk vardi neyseki bir ulke disinda cogugunu yapabildim.
Simdi Ocak ayinda sira. Buda bir ilk normalde ne Aralik ne Ocak ayinda yolculuk yapmam, aslinda Eylul'den sonra hava isinana kadar yapmam ama bu sene oyle oldu. Havalar guzelken burda olmayi seviyorum ama tatil askima da engel olamadim.
Normalde hep uzak durdugum bu ulkenin Ulusal gununde ilk kez burda olmayi istedim ama olamadi, nedeni de evimiz EP'nin tam karsisi, corniche' e cok yakin ve biraz yuruyup eglenceleri izlemek ve evime yuruyerek gidebilme luksune sahip olmak istedim ve ustune EP'deki havai fisek gosterilerini evimin balkonunda izlemek istemistim ama tatile gidecegimiz tuttu. Ustelik eglenceli F1 kalabaligini ve konserleri de kacirdim. Bir sonraki seneye artik hala burada isek...