25 Kasım 2013 Pazartesi

Senam 5 yasina Girdi Girecek

Ahh askim ya 5 bir milestone bence 5'ten sonra sen cok buyuyeceksin cocukluktan cikacaksin artik, benim minigim olmayacak, koca eller ve ayaklarin olusmaya basliyacak, o cuce kollar ve pamuk sisko eller gidecek. Artik tam bir birey olacaksin. Senin dogumgunun hazirliklari ile ugrasiyorum. Artzone'a cok guvenmistim, doluyuz iki hafat hafta sonu diyince ben de sinir oldum, G'nin dedigine geldik ve ilk kez acik havada kutlamaya karar verdik, insallah hava iyi olur, guya iyi olacakmis ama senin her dohgumgununde yagdi simdiye kadar!
Bakalim, ustlerinde korumalik cadir var ona guveniyorum. birde national day holiday yuzunden pazari da alip herkes long weekend yapiyormus, millet bes dakika bos durmuyor yani, bir suru yabanci arkadasim -Cairo dahil buna maalesef- hafta sonu bir yerlere kaciyorlar, poor Sena... Ondan sonraki hafta ben Turkiye'ye gidecegim, ondan sonrada okullar tatil, o yuzden artik gelenlerle kutluycam, herkesin gelmesi imkansiz ama bu hafta extra kotu, cok kisi yok.
Umarim onca ugrasmamiza, hamalligimiza deger de iyi gecer, cok isim var cooook
30 Kasim'da kutluyacagim dogumgununu bir de hep tam dogumgununde kutladim simdiye kadar- hep hafta sonuna veya tatile geldi bir sekilde, ama bu sefer degil.

Art Week in AD

Gecen senede son gun ve kostura kostura gezebilmistim bu sene de aynisi oldu. Keske daha cok vakit gecirebilsem ve eserleri ayrintili inceleyebilseydim. Sahane eserler vardi, bayildim. Cocuklarin girmesi yasak, bu cok yazik oldu cunku Senam'in da gormesini cok isterdim, bu haksizlik!
Onlara da art zone yapmislar orda boyadilar kestiler yapistirdilar bir suru sey vardi yapacak, once vizildadi bensiz kalmak istemedi sonra cok begendi gelmek istemedi, ben de 45 dakikada iki buyuk sergi gezdim, oncesinde Senam ile girebilecegim yerleri gezmistik, Stepping Stones'dan Andrew ve annesi vardi, onlarla sohbet ettik, Karam ve esini gorduk onlarla sohbet ettik, super ilginc tipler vardi, zaten kendinizi AD'de hissetmiyeceginiz bir yer ve ortam, 4 gun takilmak lazimdi oraya gece gunduz.
Bir dahaki seneye bakalim burda olursak tadini hem kizim hem de ben cikarmaya niyetliyiz. 

23 Kasım 2013 Cumartesi

Sena ve Alice reunion

Senam'in ilk uc arkadasindan biri Alice, ayrica komsumuzdular. Hem de cok tatli ustune annesi de muhtesem biri olunca bizde ayri bir yerleri var bu ailenin. Maalesef biz tanistiktan bir 10 ay sonra falan italya'ya tasindilar ama hic iletisimizi kaybetmedik, 2011'de geldiler ziyarete AD'yi ve o zaman da gorusmustuk, ve en son 2013 1 Kasim'da geldiler bizimle kalmaya 10 gun kaldilar ama cok sansizdilar, once minik bebek hastalandi arkasindan Anton... Ama o arada Sena Alice ile oynadi bol bol. Alice ingilizceyi unutmus o yuzden cok konusmadilar ama iki cocugun anlasmasi icin konusmalarina gerek yok. Senam cok sevindi ve onlara gidelim diyip duruyor annesi cunku bizi ziyarete gelin dedi ona.
Stefania muhtesem biri onunla birlikte vakit gecirmek cok iyi geldi, bol bol sohbet ettik, ailenin yeni uyesi ile tanistik, cok tatli ama cok hastalandi zavalli. 10 Kasimda da donduler benim zahmetsiz misafirlerim. Ust katta kaldilar gerci birde cok arkadaslari var burda onlarla da vakit gecirdiler ve hic zahmetleri yoktu aksine birlikte vakit gecirmekten cok zevk aldik onlar ile. Umarim bir gun biz de onlari ziyaret edebiliriz.

SabIr TasI

Akil akildan ustundur bir araya gelince ortaya cikan seyler
Yaraticilik
Supriz
Safak P.
Kizlar
Hoby Night 

Maalesef gelemedi ama biz hazirlamis oldugumuz SABIR TAS'ini ona ulastirmaya calisiyoruz, su an Jiyar'da tas ve umarim en kisa zamanda roportaj yaptiginda verecek sahibine, bir mektup da yazdim gonderdim tasi bir kutuya koyarak, umarim cok sever.

Neden Sabir Tasi: mecliste kadin olarak ozgurluk ve kadin haklarini savunan birinin ihtiyaci olan sey diye espri ile ortaya atilmis bir fikir evet ya neden olmasin, biz alalim bir tas boyayalim susluyelim ve sabir tasimizi kendimiz yaratalim dedik, arkasina sunlari yazdik:

Insan haklari mucadeleniz icin
ACIL DURUM
SABIR TASI :)
Yuzunuzden gulumseme hic eksik olmasin

Abu Dhabi Turkish Delight
2013 
diye yazdik
Tek dilegim sahibine bir an once tasin ulasmasi

House Maid School

Sex and The City'de soyle der bir bolumunde Carrie...
New York'ta yasayanlar su 3 seyden birini mutlaka ararlar
House, Job and Partner
ben de Abu Dhabi versiyonunu buldum
House, Maid and School

Gecekten boyle okul ve maid en buyuk derdi kadinlarin, zaten isi olmayan burda kalamiyacagi icin is pek cok aranmaz
Ben de bir Carrie olabilirim ama sex kismini islik calip gecmek lazim
Kiz arkadaslarim hazir zaten
Calisan bir anneyim ustelik
SATC'nin AD versiyonu kolayca olabilirim!
:-)

Colde Yagmur

20 Kasim 2013-
bu sene yagmur sezonu erken acildi ve cok ama cok keyifli geciyor
21 kasim aksami yagmur altinda yemek yedim, ustelik cok yeni ve keyifli insanlar ile
22 kasim da Dubai de sirilsiklam olduk
Ustelik Dubai'de yagarken Abu Dhabi de yagmiyor yada tam tersi oluyor cok ilginc
Dun Dubai bayagi bir gokgurultusu ile uyuyamamis
Bazi evleri bosaltmislar, yuksek  gerilim hatti altindaki evleri bosaltmislar
Melodie dogumgunu cok keyifli gidiyordu ama bulutlardan her an yagmur bekliyorduk, herseyi cabuk cabuk yaptik, cocuklar oynadi, yemekler yendi, pasta kesildi bitti ve yagmur yagmaya basladi hem de ne yagma, G gunes semsiyesi vardi kocaman arabada onu getirdi herkes ya battaniyesine ya semsiyenin yada agaclarin altina girdi bekledi, okadar cok yagdi ki hic bir sey yapamadik, yagmur durur durmaz ben cocuklarla arabada bekledim digerleri ortaligi topladi hersey islandi falan ama cok keyifliydi oyle yagmur altinda beklemek...
Ozlemisim, guzel eglenceli bir dogumgunu partisi oldu, Mehtap da cok iyi hazirlanmis, mutlu yillar tatli Melodie.

Science Festival in Abu Dhabi

Bu sene cok daha basariliydi kesinlikle. Ancak yine yogunluktan is yuzunden bir kere gidebildik, Bora ve Sena beraber cok eglendiler, cok farkli seyler vardi, biraz daha buyuduklerinde daha cok yapacak sey var. Biz Yas'dakine gittik Corniche'dekine gidemedik maalesef, bu isten nefret ediyorum, cok gec ciktigim icin gidemedik. Senam cok mutlu oldu o bir gun de olsa farkli bir sey gordu bu bazen herseyin col oldugu sehirde!

Korean Week

Korean Week in Abu Dhabi 20-21-22-23 Kasim 2013

Yine harika bir Korean week gecirdik, bu adamlarin festivali yada her ne ise adi cok ama cok zevkli geciyor, son dort yildir her sene bir kac gun etkinlikler oluyor cok keyifli gosteriler (non verbal), food tasting, muzik ve film gosterileri oluyor. Gercekten her sene cok begendigim harika gosterileri oluyor, bu adamlar bu isi iyi biliyorlar. Mr G. bir ara Korean elciligine danismanlik yaptigi icin tum elcilikte iyi taniniyor ve her sene davet edilir. UAE ve Korea ulkeleri arasinda bir is anlasmasi yapildigi icin onlarda bu iki ulke arasindaki dostluga onem veriyorlar ve bu nedenle bu tur aktivitelerde bulunuyorlar ve gercekten de bunun icin- dostlugun ilerlemesi icin- cok caba da bulunuyorlar, hatta elcilik davetinde bir local ile tanistim, adamin isi Korean-Emirati iliskilerinden sorumlu. Tanistigim en tatli sevimli yerlilerden biri idi, kesinlikle Korea'lilar gibi caliskan, durust, muhafazakar, gelenekci ve hassas bir halk icin iyi secilmis biri.
Yemekler cok lezzetli zaten, Bibimbap ve Kimchi benim favorilerim.
Dans ve muzik gosterisi
Mutfak gosterisi- Mutfak ile bir alip veremedikleri var izledigim iki muhtesem gosteride mutfak arac gereclerini iceriyordu.
national dress'lerine de bayiliyorum kadinlarin ama guzel traditional olani cok pahaliymis, soyle bana hediye getirsenize diyecek birsey degil yani. Mr Ji yine ordaydi ve bu senenin kazanimi tatli Caroline oldu, Korea'li oda ve NBAD'de calisiyor ama Ingilizcesi cok iyi. 
Kadinlari da cok tatli, hem utangac ama sicak kanli ayni zamanda...

6 Kasım 2013 Çarşamba

Sena ve Cairo Aski

Ayyyyy kizimin ilk sevgilisi galiba Cairo oldu. Cok tatli bir cocuk. 28 Ekim 2013'de homeroom mom olarak tum gun cocuklarla siniftaydim. Onlarla vakit gecirdim ve gozlerimle bu ikisinin askina tanik oldum.
Zaten daha once okula gittigimde hem ogretmen hem de asistanlar soylemisti, they love eachother diye, ama gozelrimle gorunce ne demek istediklerini daha iyi anladim, bir videolar var onlari izlerken cektigim tum single arkadaslarim, I want a man like Cairo diyorlar, hepsi eriyip bitti.  Videolari Cairo'nun annesi ve babasina da gosterdim, cok sasirdilar ve bizede gonder dediler. 
Kizim hic ask acisi cekmese ama hep passion olsa hayatinda ama Carla'nin dedigi gibi bu imkansiz...
Ben: Carla, I would like her to have passion in her life but without suffering, is that possible?!
CarlaI don't think so. We all need some suffering in order to appreciate joy and happiness in the correct way. I wish our girls will be wise and strong-minded enough to tame the suffering and turn it into one of their most useful tools.

Well said my friend if only I can manage to do that!
25 Ekim 2013'te bunu yazmisim facebook'ta:
I found out that my daughter has a new admirer in the school and they love each other very much. When I asked her why she likes the kid, she replied' because he is my best friend', I asked her again, why is he your best friend? Is it because he is cute or smart or funny or handsome? She said ' because he is being very nice to me , that is it" ! These were her exact words! I think she is on the right track! 

Red Carpet- Abu Dhabi Film Festivali


Yanliz bu seferki farkliydi cunku VIP biletimle acilisina gittim.
Yanliz ben galiba bir kez daha gitmistim hem de Deniz ile ve hatta uyumustum sanki filmde, Kevin de vardi, o film festivalimiydi yoksa baska bir seyin acilisi miydi hatirlayamiyorum. Deniz'e sormam lazim.
Acilis cok iyidi, hic bu kadar cok kamera bana yonelmemisti, kirmizi halida yurudum, tek basimaydim, ha ha
Sonra bir cok kisiyi gordum tanidik salonda
After party cok iyidi canli jaz konseri ve sonraki dj cok iyiydi, yemekler sahaneydi, hava guzeldi!
Cok kalitesiz kadin vardi kotu kiyafet, durus rezalet idi, Lubnanli ve Misirli kadinlarmis, Maha oyle soyledi. Maha cok sik olmustu valla kiyafetine bayildim. Onun magazalara gidip check out etmek lazim, gecen gittim 11 de hala acmamisti magazalari…
Bu arada ne yaparsam yapayim 7 filmden fazla goremiyorum, bu sene gorurdum ama salak gibi 27 sine bir organizasyon koydum birde 29 ekim resepsiyonu vardi ve bir cok iyi film sadece o gunler gosterimdeydi sinir oldum, zaten 9 gun suruyor, calis falan derken aksamlari anca bir tane film izleyebildim.
Life of Crime- acilis filmi Jennifer Aniston yoktu, Forest Whitaker gelmisti sadece-film cok average idi
The Broken Circle Breakdown- cok guzel bir filmdi uzucuydu, Belcika yapimi, farkli ve guzel oyanmis guzel yazilmis bir film
For Those Who Can Tel no Tales-Bosna Hersek yapimi, oyuncu  kedi deneyimini anlatmis, oyuncu gelmisti Q n A icin she was cool, Kym Vercoe
Mademoiselle C Samia ile gittik belgesel, CR’in (Carine Roitfeld) hayatini konu alan belgesel iyidi sevdim , directoru gelmisti q n a ye
Peace After Marriage- Turk cocuklar yapimdaymis, cok eglenceli komik, Filistinli bir cocuk  ve Israilli bir kizin pasaport icin basliyan evliligi anlatiyor, US yapimi ama cocuk Filistinli, oynayan cocuk ayni zamanda script writer iki turk cocukla geldi q&a’ye ben de soru sordum
Enough Said-cok keyifli bir filmdi, US film Julia Louis-Dreyfus (Seinfiled de oynayan kadin), James Gandolfini (zavalli adam Jun 2013 de olmus) ve Catherine Keener (hatun cok iyi, eski esi oynayan)
La Grand Voyage’i daha once izlemistim ucaktaydi galiba

Like Father Like Son, Philomena, Only Lovers Left Alive, Love Me, My Stolen Revolution, My Sweet Pepper Land, Harmony Lessons, An Episode in the life of an iron picker, Blind Dates, Belle… bunlar gormek isteyip de goremedigim filmlerdi.