21 Ağustos 2012 Salı

Sena Agustos 2012

Uzun zamandir kizim hakkinda birseyler yazmiyorum dogru durust, onu cok ihmal ettim.
Bu aralar onunla iyi vakit gecirdik ancak hala yeterince ilgilendigimi dusunmuyorum.
Bu aralar hikaye dinlemeye bayiliyor, ona bazen 5-6 kitap okuyorum ama herzaman degil...:-(
Her gun en az iki hikaye okumam lazim, cok hosuna gidiyor, yine Duygu sagolsun, onlardan aldigim kitaplari cok begendi, cunku farkettimki bizdeki hikaye kitaplari igrenc, sacma sapa yazilmis, hikayeler degistirilmis, simdi Turkiye de oline alisveris yapip annemin getirmesi lazim ama once ne siparis edecegime ve nerden edecegime karar vermem lazim.
Ingilizce bir iki tane gecen Al Wahda malldaki Magrudy's den aldim, artik neyi almam konusunda birazcik daha bilgim var ama iyi cocuk kitap yazarlarini ve serilerini kesfetmem lazim.

Senacim yemek konusunda yine televizyon karsisinda yiyor, secici seyleri yiyor. Peynir, yogurt, sut ve neyseki meyve ve pasta ve pilav hala favorisi. Bu aralar nutellaya feci sardi, sabahlari pancake ile yemeyi cok seviyor birde sosis cok seviyor, dun Ozgelerle otelde 4 kucuk sosisi mideye indirdi, eve amiyorum zararli oldugu icin ama disarida izin veriyorum, zaten istesemde yararli bir sey yedirmeyi beceremem disarida. Tabii ustune dondurma degmeyin keyfine...

Bugun ilk kez bogurtlen yemeyi kabul etti. Frambuaz ve blueberries yiyordu ama blackberry -bogurtlen yemek istemiyordu, yine sevmedi maalesef ama 4 tane yedi, insallah yer daha sonra.

Her gun bal yedirmeye calisiyorum bir kasik. Birde nar suyu icerebilsem, yemeyi istemiyor cekirdekleri yuzunden nari suyunu icse...

Kizim arada Anna ve arkadaslarini sayikliyor ozlemis onlari ve okulu ama oyle cok da bayilarak soylemiyor, anneannesini , Kuzeyi dedesini ve dayisini cok ozluyor, Turkiye ye gitmek istedigini soyluyor surekli ama bizle yani anne veya baba ile yaninda...

Ipad ve TV en sevdigi seyler

Oyuncaklari ilede guzel oynuyor, boya yapmayi, hamurlari ile oynamayi trenini ve puzzle yapmayi seviyor ve tabiiki pianosu ile oynamayi. Sarki soyleyen bir mikrafonu var onunla beraber sarki soyleyip dans etmeye bayiliyor cok seker dans ediyor, bitirirken dizlerinin ustune hizla dusup kollarini acmasi yokmus soyle birde surukleniyor sizlerinin uzerinde bir iki saniye, cok seker...


13 Ağustos 2012 Pazartesi

Hayirli Ramazan ve keyifli Ramazan bayrami 2012

Valla ben bu sene yine cok mutlu oldum bu Ramazan'da ustelik sans eseri calisma saatim 9-3 oldu ki bu bir ilk.

Firsattan istifade bol bol play date yaptik ve yine sansliydimki AD'nin sicaginda tek basima degildim
Duygu Lemis ve Ozge ile bol bol bulustuk cok iyi oldu
Cocuklar oynadi bizler sohbet ettik.
Bu sene iftar olayimiz olmadi pek ama gerekte yok zaten tikinmaktan kurtulduk, gerci yemedik de ne oldu kilo milo veremedik.
Sagolsun Lemis davet etti bir aksam iftara, bir aksam JP Morgan'in davetine gittik Deniz ile Jumeirah Hotel'de, bir aksam da yine Lemis, Duygu ve beylerle birlikte Dubai'ye gittik, o aksam gercekten guzeldi, yemekler cok iyiydi, lahmacun muhtesemdi, cok keyifli oldu yolculugu da beraber yaptigimiz icin ayni arabada sIkIcI Abu Dhabi -Dubai yolculugumuz goz acip kapayana kadar cabuk ve keyifli  gecti. Son iftarimizida Khaled'in calistigi Royal Regency otelde yaptik, valla kibbe lebaniye sahaneydi, baska bir sey yemedim ama ona degdi, Righda ve cocuklarini da uzun bir aradan sonra gormus olduk.

Bir kere AD Turkish Delights kadinlari ile St Regis de iftar cadirina gittik, guzel oldu, tahminimden daha kalabalik oldu,  cadir guzeldi bence, o da tek cadir deneyimim oldu bu Ramazan ama hic sikayetci degilim, erken cikmak ve kizimla bol bol vakit gecirmek yetti artti bile.

Bir de bu Ramazan yeni bir otel daha gormus oldum, Anantara Mangrove ...Tai restorani guzeldi, otel guzeldi, iftar icin gitmedik ama yinede aksam yemegi icin Ramazan aktiviteleri arasinda sayabilirim. Amal'in dogumgunuydu ve mekani ben sectim, yine guzel bir mekan sectim herzamanki gibi... Bu konuda zevkime cok guveniyorum ne yalan soyliyeyim alcakgonullu olamayacagim:-)

Birde Jones the Grocer da iki kez lunch yapma sansim olduki normalde lunch zamani is disinda olmak nerde mumkun, neyse boylece is saatlerinde lunch yapan hanimlara kiskanmamin siddeti bir nebze de olsa dindi.

Bir hafta kaldi bitiyor ve ben gercek hayata donup iste gercek bir bogusma, stres ve yogun tempoya girecegim.

Tek dilegim simdi bayramin pazar ve pazartesiye denk gelip iki gun off almamiz her ne kadar hic bir planim olmasada 4 gunluk bir tatil , erteleyip, usenip durdugum evimle ilgilenme planimi gerceklestirmeme yarayacak.  Dolaplar, CD'ler, kitaplar, yatak carsaf, dolap icleri hepsini duzeltip organize olacagimdir insallah...

Ayrica bu Ramazan'da tete Sena da vardi bizle, Sena icin evde birinin daha olmasi iyi oldu her ne kadar pek interact olduklarini gormesemde eminim Sena memnundur.

Sena'm SIK SIK I miss anane, dede, Kuzey, Erkan dayi diyip duruyor, Turkey'e gitmek istiyormus ucaga atlayip, yavrum ya hala orayi istiyor, orada gercekten cok mutlu oluyor.

Aslinda bu bayrami bir kac gunle birlestirip gitmek vardi ama yine kopek baliklari benden once davranip izinleri kaptilar, gidemiyorum, dort gun icinde degmez zaten:-(

Insallah ama bir sonraki bayramda ben erken davranip izinimi alacagimdir...

Bu bayramda birde kizimla sinemaya gittik, bu ikinci sinema deneyimi oldu, yine cok keyif aldi ve salonda sadece ikimizdik, big TV diyip duruyor ve yine gitmek istiyor ama bu gerzek ulkede her film 3D ve cocuklarin gozlerine zararliymis, ne yapcam bilmiyorum, kizimla yapacagim bir aktivite bulmusken bu colde sicakta galiba istedigim SIKLIKta yapamayacagim...

Ramazan bayramimizda Ramazan gibi hayirli gecti. 19 agustos Pazar sabahi Duygu'lara kahvaltiya gittik, Lemis, beyler ve cocuklar vardi birde Banu. Kahvalti guzel, cocuklara hazirladigimiz suprizler guzeldi. Hoslarina cok gitti, Kaan karsiliginda ne alacaginin farkina varmadan minik soz dinleme haliyle herkesin elini optu basariyla, Bora para ve seker karsiligi optu, Sena'yi ise hic bir sey opturemedi, ustune ben elini optum ustunede hem parasini hem de sekerlerini aldi. Lemis yine becerikli elleriyle guzel cici kutular hazirlamislardi cocuklar icin, beylerde cocuk basina 10 aed vererek bir bayram gelenegi cocuklarimza aktarilmis oldu.

Ertesi gun Ozge'ler yemege cagirdi, otelde yemekler c ok iyiydi valla, kapasitemin 3 te 1 ini yedim ama ona ragmen cok yedim. O gun ama 70 dakika spor yapmistim, guneslendim kahvaltiyi atlayip gittim ama sirf gozumun onunde yemek var diye boyle cok yeme olayina bir son vermem lazim, yoksa omur boyu sisman bir insan olacagim, daha kotusu surekli sismanlayan biri...

Pazartesi gunu aksam da bize geldi bu sefer ayni ekip yemege. Cocuklar oynadi eglendi, 5 gunluk tatilimizda boylece sonuna gelmis oldu. Bugun yani sali son gunumde yine ise ugradim, foto back upla gecti, film izledim uzun bir aradan sonra simdide evde oturup bunlari yaziyorum, bugun chill out gunum, yarim sinir bozucu ise donuyorum...

Some spices that help in burning fat and increasing metabolism when added to your daily meals - they re all available in local supermarkets



 Green Tea
Green tea has been touted for numerous positive qualities; it’s reputed to inhibit cancer cells and reduce the risk of dementia. It also helps burn fat: studies have shown that people who drank 5 cups of green tea per day burned an average of 5% more fat than those who drank none.
Other studies have suggested green tea acts as an appetite suppressant as well.
·        Chromium
Try chromium for fat burning and helping the body process proteins and fats. Chromium is believed to aid in the body’s regulation of blood sugar, so it is helpful for maintainingblood sugar levels, as well as increasing your metabolism rate.
A recent study showed that volunteers consuming 400 mcg of chromium picolinate daily lost 6 pounds over 3 months, compared to a control group who lost 3 pounds during the same period. It’s encouraging to note that the weight lost was fat, not muscle.

·        Garlic or garlic powder

·        Dandelion
·        Cayenne
Try cayenne or other peppers. These herbs make your body “hot” by increasing your core body temperature, and likewise your metabolic rate, helping you burn fat faster.
·        Flax Seed
Flax seed is a valuable addition to any diet, since it is high in omega 3 fatty acids, used by the body to stabilize blood sugar levels. How can flax seed help you burn fat? It helps increase your metabolism through a process called thermogenesis, in which specialized fat cells throughout the body burn more fat when activated by omega 3 fatty acids.
·        Bitter Orange
Bitter orange, extracted from the fruit of some species of orange trees, has replaced the banned ephedra in many weight loss supplements. It burns fat by speeding up your metabolism.
·        Indian Bedellium
Known as guggal in India and popular in Indian medicines
Of the many herbs and spices available, the best fat burners include those with high levels of spiciness. Cinnamon, cardamom, cayenne peppers, ginger, cloves and curry spices all boost fat burning and contribute to weight loss.

·        Cinnamon in the Diet Boosts Fat Burning

Adding cinnamon to food and drinks can give a healthy and festive flavor to meals, but it also may be one of the best spices for everyone from dieters to diabetics. The beneficial properties of cinnamon come from its proven ability to modulate blood sugar and help the body process carbohydrates.According to a 2004 report from the USDA, as little as a half to one teaspoon a day can affect blood sugar levels, and similar amounts have also been shown to lower LDL, the bad cholesterol, levels. Oatmeal, hot cocoa, tea and fruit can all be flavored with cinnamon. Diet foods have never tasted so good.

·        Cardamom as a Thermogenic HerbThe Indian spice cardamom is known as a thermogenic herb, one that increases metabolism and helps burn body fat. In Ayurveda, the Indian system of regulating dietary health, cardamom is considered one of the best digestive aids and is believed to soothe the digestive system and help the body process other foods more efficiently. The spice is popular in Indian and Scandinavian food, but can also be added to tea and coffee to add a quick and easy fat burning boost.

·        Cloves Help Burn Body Fat Cloves are pungent spices commonly used in baking and to flavor meat dishes, but they also provide the added benefit of boosting metabolism and increasing weight loss. Like cinnamon, this herb lowers blood glucose, improving the body's ability to regulate insulin levels and prevent diabetes, according to Dr. Alam Khan of the Agricultural University in Peshawar, Pakistan.

·        Curry as the Secret to an Asian Weight Loss Diet

Curry, actually made up of a variety of spices including turmeric and cumin, is a powerful herbal blend that works best when the spices are used in combination with each other. Popular in Asian foods, including Indian and Thai cuisines, curry provides weight loss effects that could be the secret that keeps people in Asian cultures so thin in comparison to people following a typical western diet.

·        Ginger Boosts Metabolism and Burns Fat

A study by Australian scientists found that ginger increases metabolism, making it one of the best herbs for weight loss around. Ginger is also considered a thermogenic food and is commonly used in Asian cooking. Home cooks can toss some ginger into a soup or stir fry to gain the fat burning boosHerbs have been used for centuries for various medicinal qualities as well as for weight loss .

12 Ağustos 2012 Pazar

Bodrum

Bodrum favorilerim

Gümüslük Aquarium Su kenarındaydı masamız. Henüz hava kararmamıştı.
Mezeler ve lagos şiş, çok iyiydi. Keyfimiz de. Çocuklar, “Bize para verin!” dediler, 20’şer lira kaptılar, kendilerini Gümüşlük Pazarı’na attılar. 5 liralık bilezikler aldılar. Onlar mutlu, biz mutlu. Ahtapotlu bir spesyalleri var, çok sevdik. Sahibi İlknur ve Cengiz Özbaşaran. Oğulları da Can ve Cansın. Sevimli, ilgili ama ilgiyle insanı boğmayan bir aile. Ben restoran sahiplerinin gelip masaya oturup 50 saat konuşmalarını, yaptıkları işleri anlatmalarını sevmiyorum. Bu aile öyle değil. O kadar hoşumuza gitti ki, yediklerimiz ve aşçı beyin içeriden çıkıp kendisinin servis etmesi.. bir daha gittik. Yaz bitmeden bir daha istiyoruz!
Havva Ana’nın ekmegi

HER sene bir de oraya kahvaltıya gidiyoruz. Her şey doğal. Gerçek yumurta yiyorsun. Zaten tavuklar filan dolanıyor etrafta. Bildiğin köylü kadın Havva Ana. Ama o da artık bir “celebrity”. Elleriyle ekmek koparıyor filan. Eskiden muhtemelen bunu doğal olarak yapıyordu, şimdi şehirli insanların bu tür otantik numaralarından hoşlandığını bildiği için de yapıyor. En azından ben öyle düşünüyorum. Mutlaka yolunuzu düşürün, orada bir kahvaltı edin.
Erenler Sofrası

MEĞER üç yıldır varmış. Ben nasıl kaçırmışım. Neler kaçırmışım. Dün akşam gittim. Bodrum’da yediğim en güzel yemekler listesinde, resmen bir numarayı zorladı. Ortakent Yarbasan Taş Evleri’nin içinde. Orası da çok enteresan bir yerleşim alanı. Site demeye dilim varmıyor. Ortaçağ kasabaları gibi. Müthiş gerçekten. İşte o taş güzelliğin içinde, bir avluda Erenler Sofrası. Şiddetle tavsiye ederim. Kadınlar işletiyor, kadınlar servis yapıyor, inanılmaz yemekler var. Bildiğimiz lezzetlerin farklı yorumları. Ve fonda canlı flüt dinliyorsunuz. Kendinizi İtalya’da bir taş avluda hissediyorsunuz.
Orfoz

BODRUM’a gelip Halikarnas’ın yanındaki Orfoz’da yemek yememişseniz... Çok fena, çok üzücü. Acayip çok şey kaçırmışsınız demektir. Hemen yiyin. Tabii inşallah yer bulursunuz. Tamamen farklı bir deniz ürünleri deneyimi. Başka bir standart. Başka bir lezzet. Gideceğiniz restoran son derece sıradan, ama yiyeceğiniz yemekler öyle değil. Çok özel. Bodrum’da başka öyle bir yer yok.
Bitez Dondurmacısı

HEP meşhurdu ama Gülse Birsel yaza yaza iyice meşhur etti. En sıkı Bodrum markalarından biri. 7-8 şubeye ulaşmışlar. İstanbul’da açmayı düşünüyorlarmış. Benim favorim Bitez’deki ana şube. Hep aynı alçakgönüllülük, aynı sevimlilik. “Biz para yaptık, havalandık” yok. Alya’ya ne zaman kavga etsek, “Hadi Bitez Dondurmacısı’na” diyorum. “Tamam” diyor, “Barışalım. Nasıl olsa orada barışacağız.” Gerçekten de söz konusu Bitez Dondurmacısı olunca, hayat duruyor. Sihir gibi, ilaç gibi. Daha piyasaya sürmedikleri bir-iki dondurmayı tattırdılar, şahaneydi. Beni baştan çıkaran dondurmalar, bal badem, karadut, çikolata. Sakızlı da çok iyi. Limon ve kavun da. Yazdığım şeyden benim ağzım sulandı, bir Bitez yapıp geleyim.
Limon

LİMON, Candan ve Rıza’nın yeri. Benim için her zaman bir numara. Ama objektif olmam mümkün değil çünkü onlar benim arkadaşlarım, ne yapsalar seveceğim. Orada, Allah’ın yamacında, yoktan bir marka yarattılar. Ne zaman önünden geçsem, sonsuza kadar araba park etmiş oluyor. Millet Limon diye ölüyor. Bir tek bu sevimsiz. Çok “popüler”ler ve çok “in”ler. Ama yapacak bir şey yok. Günbatımı için ideal ama esas olarak kahvaltı. Bu pazar yine 10 kişi ordayız, ağacın altındaki uzun masa.
Gemicibaşı
FİGEN Batur’u okuyup gittik. Onun gazıyla yani. Çok da iyiydi. Bodrum Marina’nın karşısında. Adam gibi mezeler, iyi balık, çok çok hızlı servis.
Sakız Ana’nın kadayıfı

HER sene vazgeçemediğim tatlardan biri. “Bu kilolar nasıl alınıyor?” sanıyorsunuz! Aklınızın bir kenarına Sakız Ana’nın lokantasını yazın. Çok iç açıcı bir yer değil. Kendi halinde, iddiasız bir lokanta ama yemekler iddialı. Kadayıf ise süper. Al eve git. Yolda da tırtıklama...
Bal Mahmut’un çigböreği

KARGI Koyu’nda. Genellikle kalabalık oluyor. Bir çiğbörek yiyeceksiniz diye ananız ağlıyor. Salaş’ın Allah’ı. Amaaaa o çiğbörek her şeye değer. Orada yiyeceksiniz, eve getirince bir şey benzemiyor.
Teldolap

SAHİBİ Fatoş-Ömer Köylü. Ömer Bey’in takma adı da Keçi. Galiba hem inadından hem de Gümüşlük’ün tepesinde bulunan Teldolap’ın ancak bir keçinin çıkacağı diklikte olmasından. Müzikal bir aile. Cool bir aile. Oğulları Mert, bu sene perküsyonun başında. Teldolap, günbatımı için müthiş. Ve kesinlikle farklı bir Bodrum. Yemekler de iyi. Ciğerini ve Teldolap böreğini tavsiye ederim. Bu sene, incirli bir dondurmaları var, of ki ne of. Perşembe ve cumartesileri canlı müzik oluyor. Geçen sene, daha az insanın bildiği bir yerdi. Maalesef, bu sene iyice popüler olmuş. Tek sevimsizlik bu. Teras filan büyümüş. O tatlı salaşlık yok. Bu sene, salaşlık artı şıklık olmuş. Düğün filan da yapmaya başlamışlar. Gelecek seneden korktum.
Yalıkavak Marina

O NE ya! Müthiş olmuş! Saint Tropez’deyiz sanki. Gerçekten gezince çok şaşırdım. Alışık olduğumuz marinalardan değil, bir tık üstte. Turgutreis Marina da güzel, çocuklarla gidip konser izlemesi, dondurma yemesi ama Yalıkavak Marina başka bir şey. Çok şık, çok bakımlı. Marina’nın Cipriani ve Billioner’in bulunduğu kısmı biraz İstanbul olmuş. Ben girişteki Enver Çamdal camlarına bayıldım, öldüm, âşık oldum. Kuşları ve balıkları inanılmaz modern yorumlamış. Aldım tabii. Daha da istiyorum.

Cardakli 
Yalıkavak’ta Mehmet’in yerinde Çardaklı’da balık yemek için

Bodrum ici
Mandalin

Kismet, Mimoza, Orfoz, Bagarasi
Bunlardan Orfoz ve Kismet'e gitmedim

Hakan Gunday

Valla boyle bir yazar varmis ama haberimiz yokmus, gecenlerde Gulse Birsel en sevdigim yazarlardan diye yazinca ister istemez Gulse Birsel hayrani olarak aklima takildi, yazmis bayagi yasina gore kitap, insallah bir ara birini alir okurum belki....

Az (2011)
Ziyan (2009)
Azil (2007)
Malafa(2005)
Pic (2003)
Zargana (2002)
Kinyas ve Kayra (2000)

Sena icin Kitapci

Ahh ya keske bu yaziyi Istanbul'da iken yada gitmeden okumus olsaydim, ustelik gittim de Istinye parka ama o kadar buyuktuki hic kitapci gormedim, aklima dahi gelmedi:-(


İSTİNYE Park’ta aval aval dolaştığım bir gün...
Tamamen bir tesadüf eseri...
O minicik dükkanı görüyorum.
“Bu ne, nasıl bir şey ya!” oluyorum, “Burası neresi?”
Dalıyorum.
Bir çocuk kitabevi!
Hap kadar bir yerde, her taraf kitap...
Adı 
Tırtıl Kids.

Size de, yaptığınız şeye de bayıldım. Bu konuştuklarımı yazmak isterim. Bir iki kitap seçtim ama Alya bu aralar inançlara ve dinlere taktı. Bir de korkularla ilgili ne var?
Şahane İngilizce iki kitabımız var. Hemen göstereyim. Biri (Bütün İnançlar), var olan bütün inançları, dinleri anlatıyor. Müslümanlık, Hıristiyanlık, Yahudilik, Budizm, Hinduizm... Müthiş çizgilerle, son derece basit bir şekilde. “Hangi yolla Tanrı’ya inandığınız size kalmıştır” diyor. Farklı dinlerin ibadetlerini, giyinme biçimlerini, ritüellerini, ibadet mekânlarını anlatıyor. Yargılamadan öğretmeye çalışıyor. Diğeri de (Bütün Korkular), aklınıza gelebilecek her türlü korkuyu tanımlıyor. Ve bunun normal olduğunu anlatıyor. “Herkesin korkusu vardır, annenizin, babanızın da...” diyor.
Süper, hemen alayım...     

Istanbul-Shopping, Wining & Dining


Gecenlerde Amal icin hazirladim bu listeyi, ileride dahada buyutmek dilegiyle diyorum

Shopping : Cevahir Alisveris Merkezi (Mall) in Sisli- close to Taksim, it is big and you can find everything there.
Shoes: Divarese, Deriden, Hotic, Inci, Kemal Tanca and many others
Clothes: Mudo Collection, Zara, Herry, Koton, Massimu Dutti, Mango, and so many other shops some local some big brands
Furniture; accessories, gift: TEPE , English Home and so many others
BagsI only go for fake ones but good ones and they are good but still expensive but not as expensive as the original ones of course, if you find one fake and you really like and you trust the quality is good then you can pay up to AED 1,000 (Turkish lira 500-this is how much I paid this year) but of course bargain HARD, They sell fake bags in NISANTASI (area name) which is close to Sisli-Cevahir mall. In Nisantasi where there is PELIT patisserie which is YUMMY and you should try their EKPA cake, delicious! And bag shops are nearby this PELIT pastanesi (as we say, pastane=patisserie)
FOOD: Pelit is very good for their cake
There is another restaurant called BORSA which is near Hilton Elmadag (very close to TAKSIM) but don’t get confused, there are other BORSA restaurants, this one is near Hilton Elmedag and Lutfu Kirdar Sergi Sarayi-go for lunch to see the view.
Nice view and delicious Turkish food, not everybody knows it but the food is amazing.
If you like profiterole go to INCI ( inci) in Taksim, Istiklal Caddesi, very small shop they sell mainly only profiterole OMG it is to die for, must have it!
In Ortakoy you can have KUMPIR, GOZLEME, MANTIWAFFLE there are so many small shops they sell these.
SIMIT-Simit is a street food, they sell it everywhere
In TAKSIM, there are thousands of cafes, restaurants, try to pick the ones are not well known, such as Starbucks, Gloria etc, try to find unique, boutique cute cafee’s, and in NISANTASI there are so many cute restaurants cafes, it is a bit posh place, might be pricy
In BEBEK also the same, so many places to eat, posh expensive but the view is just perfect!
FX rate, I am sure you now, multiply Turkish Lira by 2 to convert to AED.

Taxi is expensive and they can try to rip you off, be careful.

6 Ağustos 2012 Pazartesi

Kizimla bas basa bir gun


4 Agustos 2012 Cumartesi gunu Sena’yi alip sinemaya gittik, sadece ikimiz vardi koca salonda cok mutlu oldu, Ice Age 4'u seyrettik...usuduk biraz ustelik ustumuze almistim bir seyler ama iyi oldu kizim kucagimda onu kucaklayip isitmaya calisarak izledik filmin sonunu, buyuk TV diyip durdu, cok sevindi, again anne again dedi:-) Sonra lunch yaptik Jones’un pumkin corbasini seviyor, Deniz, Sarah ve Micheal ile lunchdan sonra Deniz, Sena ve ben EP’ye gittik, yuzduk. Sena'm artik kaydiraktan tek basina kayiyor, once yanimda oturmak istedi kucagimda degil, sonra beni itip kendi tek basina kaymak istedi tamam dedim ve izin verdim ve cok sevindi cok sevdi. 5-6 kez tek basina kaydi hala bikmadi istedi ama ciktik artik sudan, cok gururlu ve mutluydu, askim benim, kapali olanda tek basina atladi, simdi sira acik olanda.

(Dun de 5 Temmuz da acik olan kaydiraktan tek basina kaymis babasi vardi ben gormdim, ilk firsatta videoya ya cekecegim)

Kendi kendine bir anda guveninin gelip ek basina kaymak istemesi cok ilginc geliyor hala, korkmamasi ve bunu isteyenin o olmasi cok hosuma gitti. Sonucta ondan kucukler tek basina kayiyor ama yinede benim gozumde hala kucuk bebegim.

Sonra dinner yaptik ucumuz ve sonra eve geldik, sonra kuzum bana bir suru hikaye anlattirdi ve hala doymadi ama benim pilim bitmisti ve hadi uyu dedim, sonra acim dedi ama ben artik yari uyuyordum, hayir dedim (kucuk bir pizzayi tek basina bitirdi nerdeyse, ac olduguna inanmadim) ve o arada Giyas geldi ve ben yatagima gittim kizimla 8.5 saat bana yetmisti ve pestlim cikmisti, oda cok yorgun olmasina ragmen babasiya takilmis kacta yatmis bilmiyorum ama ben coktan uyumustum.

Onunla anne kiz vakit gecirmek cok hosuma gitti, o da cok mutlu oldu...

3 Ağustos 2012 Cuma

Panyo!!!

Sevgili kizim piyano'ya panyo diyor, babasi gecen ona kocaman bir piyano almis cok sevindi, guzlim parmaklari ile guzelce basladi once sonra simardi ayak parmaklari ile calmaya basladi
Onun piyano calmasini o kadar cok isterimki...
Aslinda erken almis Giyas yasi gelmeden aliyor sonra tam ogenme yasi geldiginde de bikmis oluyor
neyse 4-5 yasina gelince derslere baslatacagim