20 Haziran 2012 Çarşamba

2012-12 ay ve 12 yeni sey

Bu yil kendi kendime yilin her ayinda hic denemedigim, yapmadigim bir seyi yapmak hedefi koydum, su ana kadar yaptiklarim denediklerim;

1) Handgun shooting deneyimi
2) Puppet Show'da iki karakteri seslendirdim cocuklar icin, cok keyifliydi ve cocuklar cok sevdi
3) Nepal'e gittim Pokhara ve Kathmandu'yu gordum
4) Water Ski denedim ve basardim
5) Yeni bir eve tasindim, bu sayilir mi? Tam 6.5 yil sonra it was a new chapter in my life
6) Meditasyona basladim-hatta ikinci kez basladim, ilki Eylul'deydi, iki ders gittim, ikincisi 4 Kasim 2012 de oldu, insallah 4 derslik beginner kursunu  bitirdikten sonra intermediate devam etmek istiyorum
7) Ilk kez buyuk bir adim atarak psikologum ile konusabildim ve galiba it helped some way
8) Ilk baby shower partisi, ustelik ben duzenledim tabii arkadaslarimin yardimi sayesinde cok keyifli oldu.
9) Ilk halloween partisine de sonunda katildim 26 Ekim idi galiba
10) Ilk fotograf kursuna katildim 9-10 Kasim 2012
11) Ilk kez coaching aldim Lemis sayesinde
12) Yeni bir fikir geldi aklima ve uygulamayi dusunuyorum en kisa zamanda o da plates ve yoga instructer olmak istiyorum ve derslere umarim 2012 bitmeden basliyabilirim.
13) 19 Kasim 2012 'de Nesli, Jo ve Sami ile ilk kez Etiyopya restorana gittik ve yemek yedik, yemek muhtesemdi, cok begendim valla

Eger baktim iyi gitmiyor o zaman sunlari ekleyebilirim son care olarak, 12 sey yapmaya mecburum...
AW grup meeting 24 Feb 2012 (16 Feb'de mail attim)
Yazarli bir kitap gecesi organize ettim, Japon Yapmis yazari ile 13 February
Artistic Yoga ile tanismam ama cheating ediyorum, 2011 Aralik ayinda basladim ona ilk...28-12-2011
Triathlon 'a katilcaktim salak gibi son anda vazgectim, belim cok agriyordu ama...
Skydiving'de chicken out ettim, korktum yapamadim

tatil donusu fotograf kursuna gitmek istiyorum
birde soyle 7-8 kilo versem ne guzel olur bir ilki basarmis olurum 10 yil aradan sonra
birde capoeira'ya baslamak istiyorum
baska seyler dusunmem lazim, acaba ne ne ne?

Bodrum'da parasailing ve diving yapacaktim olmadi:-(

19 Haziran 2012 Salı

Istanbul'da, Abu Dhabi ve Dubai'de Kulak Burun Bogaz doktor tavsiyeleri

Kizimi gostermem gerekiyor iyi bir doktora, bunlar tavsiye edilenler

1) Altunizade ve Gayrettepe de Anatomica adinda Kulak Burun Bogaz hastaneleri var...  benim 2 yegenimi de  bu hastanelerin doktorlarindan Omer Ilicali  (Acun Ilicali nin abisi) ameliyat etmisti...
2) Kadikoy Sifa'da Engin Bey var. hem isinde iyi hem de cocuklarla arasi super. Gecmis olsun
3) Ben de Bakirkoy incirlide bulunan ent merkezini oneririm. Asagida ki link ten iletisim bilgilerine ulasabilirsiniz. http://www.ent.com.tr
4) Medi - Dr Ertugrul Ucler.  15 yillik doktorumuz ve kizimin da doktoru.  Medi, bilinen bir KKB klinigi ve her turlu aletleri var.
5) Ben de Medi Ertugrul bey i tavsiye ederim oglumu 2 kez ameliyat etti her ikisinde de hic bir  bir sorun yasamadik ,ayrica yine Medi de Mehmet Omur de konusunda cok guvenebieceginiz bir doktor .Gecmis olsun dileklerimle
6) Ben size Secil Totan'i tavsiye edeceğim.
Dünya şekeri ve güzeli bir insandır. Çocuklarla müthiş iletişim kurar. Güleryüzlü ve işinin ehlidir. Özel muayenehanesi Şişli dedir.

7) Acibademin Kulak Burun dept sorumlusu ayni zamanda.. ben cok memnunum ondan.. sinusizt, alerji falan gocunce beni simdiye kadar bir bu toparlayabildi.. Bizim sirkettin milli doktoru gibi birsey oldu adam.=. Sen kim icin istiyorsun ? Hersey yolunda mi?
Ahmet Hamdi Önay, Kulak Burun Boğaz Hastaliklari ve Bas ve boyun Cerrahisi uzmani.. İnternette bir yorumlarina bak derim.. tel : 212 324 01 50..randevusuz calismiyo acibadem.-Zehra
8) Dubai'de Dr. Mahmoud Baghat-Biz kizimiz 6 yasindayken Dr Baghdat'a geniz eti ve bademcik ameliyati yaptirdik ve cok memnun kaldik. Bizimki zorunlu bir ameliyatti ve doktor cok iyiydi.  Aysen
9) Duabi'de Mark-bilgilerini al doktordan
10) Bu da Abu Dhabi'de; Dr. Muhi Al Khayat Clinic 02-6331187

16 Haziran 2012 Cumartesi

Metabolizmayi hizlandirmak icin



Metebolizmanızı Hızlandırmanın Yolları
Sürekli dikkatli besleniyor; tatlılardan ve abur cuburlardan kaçınıyor ve akşam belli saatten sonra yemek yemiyorsunuz. Ama yinede bir türlü kilo veremiyor musunuz? Sebebi metabolizmanızın yavaş çalışması olabilir. Önerilerimizle hem sağlık bir şekilde beslenebilir, hem bitkisel destek alarak metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.
Metabolizma, vücudunuza aldığınız gıdaların enerjiye dönüştürme ve bu enerjinin yakılma kapasitesidir. Metabolizma yavaşlamasının pek çok sebebi olabilir. Sık sık diyet programları uygulayıp bırakmak, genetik yavaşlık, tiroid bezlerinin yavaş çalışması, vücut toksinlerinin artması ve yaşlanmanın doğal sonucu olarak metabolizma hızınız düşmüş olabilir. Metabolizmanızın yavaş çalışması hızla kilo alınması ile sonuçlanır. Bilinen bir gerçek vardır ki şişmanlık (obezite) günümüzde kronik bir hastalık olarak kabul edilir. Her yaşta kilo fazlalığı sağlığımızı risk altına sokar ve bir takım hastalıklara daveti ye çıkarır. Metabolizmamızı hızlandırarak bu kilolardan kurtulabilir ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürebiliriz.Peki nasıl? Metabolik ve hormonal hastalığı olmayan, sağlıklı bir birey için metabolizma hızlandırmanın bir takım yolları vardır:

1-Güne mutlaka kahvaltı öğünüyle başlamak,
2-Öğün atlamamak,
3-Az az ve sık sık beslenmek
4- Beslenmenizde bazı bitkisel karışımları kullanmak,
5-Diyetinizdeki protein miktarını belli düzeyde tutarak düzenli ve kaliteli uyku uyumak,
6- Glukagon hormonunu aktive edecek besinler tüketmek (protein tüketimi önemlidir)
7-Selenyum, A vitamini, C vitaminini diyette yeterli düzeyde almak,
8- Kümes hayvanlarının etinde bulunan kanitin, C vitamini, ve B6 vitamini birlikte yağ yakımını destekler. Ayrıca bu besinlerde bulunan merionin bazı zayıflatan hormon sentezlenmesi için gereklidir.

Yukarıda bu birkaç püf noktayı kullanarak metabolizmamızı bir nebzede olsa hızlandırmamız mümkün.
Diyet planlaması yapılırken metabolik faaliyetleriniz ve kan tablonuz program oluşturulmasında önemli rol oynuyor. Diyet programında hep söylediğimiz az ve sık beslenmek, güne kahvaltı öğünüyle başlamak öncelikli olarak metabolizmanın çalışmasını sağlayan önemli unsurlar. Ancak ben uygulamalarımda kişinin durumuna göre kahvaltı önce sıcak suya karıştırılmış 1 tatlı kaşığı dolu elma sirkesi ve gerçek çiçek balı öneriyorum.

Elma Sirkesinin Gücü
Elma sirkesi doğal bir yaşam iksiridir!Bileşiminde bulunan kalsiyum, flor, potasyum, A vitamini, beta-karoten, B1, B2, ve B6 vitaminleri, C vitamini, sirke asitleri, meye asitleri, pektin ve doğal aroma maddeleri ile gaz şişkinliği ve kabızlık için doğal bir ilaç olan elma sirkesi metabolizmayı hızlandırarak kilo vermek için de kullanılabilir.
Gaz şişkinliğine karşı, her öğünden yarım saat önce 1 bardak elma sirkesi-bal kokteyli içerek, sağlıklı bir bağırsak florasının temelini atın. Bu kokteyle rezene veya Frenk kimyonu çayı da ekleye bilirisiniz. Kilo vermek amacıyla suya karıştırılarak aç karnına içilir.
Kabızlığa karşı günde pek çok kere, 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek içebilirsiniz. Besinlerin verimli kullanımını, metabolizmanın sağlıklı işleyişini, vücudun asit alkali dengesini sağlaya elma sirkesi ayrıca kalsiyumun daha verimli kullanımını sağlayıp bir yandan bir yandan kemiklerin yeniden gerekli kalsiyum almasını desteklerken bir yandan da eklemlerdeki kalsiyum birikimini kırar. Elma sirkesi başta damarlar, karaciğer ve böbreklerdeki toksinler olmak üzere vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Bu nedenle detoks diyetlerinde de kullanılır.
Elma sikesi ayrıca bağırsaktaki yağların parçalanmasını da sağladığı için hazırladığım bazı rejim reçetelerinin de vazgeçilme öğesidir.

Metabolizmayı Hızlandıran Diğer Bir Sihirli Besin; Maydanoz
Maydanozun gençleştirmede, metabolizmanın hızlanmasında (detoks etkisi nedeniyle ve içeriğindeki yoğun klorofil sebebiyle), cilt tazeliğinin, güzelliğinin geri kazanılmasın da ve korunmasın da rolü büyüktür. Maydanoz bu gücü içerdiği etkin maddelerin özelikle karaciğer metabolizması üzerindeki olumlu etkisinden ve tüm vücutta yabancı kimyasal maddeleri atabilme özelliğinden alır. Maydanoz, karaciğerde bulunan 'glutarhione-S-transferaz(GTS) enziminin aktivitesini yükseltir. GTS enzimi gerek besinler yoluyla gerekse de solunum yoluyla aldığımız kimyasal maddeleri zararsız hale dönüştürür. Sabahları aç karnına hazırlanacak maydanozun püresi içildiği takdirde hem metabolizma çalışmaya başlar hem de yağ akışını hızlandıracak olan C vitamininin bir kısmı doğal olarak vücuda alınmış olur. Eğer ben maydanoz püresini içmem diyorsanız, şunu deneye bilirsiniz. Maydanozlar ince ince kıyılıp, içine 2 tane domates rendelenir. Bir kaşık sirke, limon ve bir kaşık zeytinyağı eklenerek maydanoz salatası yapılır.

Zencefil Mucizesi
Kahvaltıda tüketilen 1 kivi veya 3 sivribiber C vitamini desteği sağlıyor. Gün içinde tüketilen limonlu su hem iştah kontrolünü hem de yağ yakışını hızlandıran etki oluşturuyor. Yine metabolizma hızlanmasın da önemli katkısı olan zencefili sıcak içecek olarak öneriyorum. Bu bitkisel karışım sizi lezzetli bir tatla tanıştırırken vücudunuzdaki toksin atımınızı da hızlandıracak.

FORMÜL:
*Zencefil (birkaç dilim taze zencefil)
*1/3 tarçın çubuğu
*3 top karabiber
*1 limon (4'e bölünmüş)
*1 portakal (4 'e bölünmüş)
Bunlara kaynar su ekleniyor, 15 dakika bekletiliyor. Bu karışımdan her gün 2 kupa içiliyor.

SABAH KAHVALTISI
*Elma sirkesi+su+çiçek balı
*Aç karna maydanoz püresi
*Kivi
*Ananas
*Yulaf ezmesi
*3 yarım ceviz
*Probiotik yoğurt
ARA
*Limonlu su+badem veya fındık+mate çayı

ÖĞLEN
*Kırmızı et, tavuk eti, balık ızgara veya haşlama
*Karışık mevsim salatası
*Yoğurt ayran veya cacık
*1 dilim tam hatıllı ekmek

GECE
*Zencefil çayı+meyve 


Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/222758-metabolizmayi-nasil-hizlandiririz.html#ixzz1xx89e767


Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/222758-metabolizmayi-nasil-hizlandiririz.html#ixzz1xx7GV0MI

14 Haziran 2012 Perşembe

Sena'm bulbul olacak neerdeyse

Yok o kadar degil de uc gun yoktum bayagi gelismis konusmasi
bugun it is ok anne you buy a new one dedi sarjim bitti diyince:-)
not yet, already, also kelimelerini ogrenmis
triangle dedi dun
triangle house dedi
sabahin korunde gelip time to wake up diyor ya, birde yarim yamalak soyluyor
aninda yazmiyorum ve unutuyorum sonra sylediklerini
daha cok seyler soyluyor ama bazilarini anlamiyoruz.
yarim yamalak konusmuyor mu yerim ben onu
Sena doydu, Sena kendi yapti
I am hungry
turn around
dun de if you know that you are happy clap your hands sarkisini dansi ile cok cici soyluyordu.
Bugun Meseret arapca parayi aldin mi diye sordu oda gosterdi elindeki parayi, iyi kotu anliyor demekki Arapcayi askim benim.
Biraz fazla uyanik ve hareketli olmaya basladi, nerdeyse ele avuca sigmayacak, kontrol altindan cikacak gibi. Buyudugunu hissediyorum, cok cabuk buyuyor, kucukluk fotolarina bakinca icim eriyor, hala kucuk olmasina ragmen buyuyor iste giderek.
aklima geldikce yazacagim

13 Haziran 2012 Çarşamba

Madonna

Salak gibi az daha gitmiyecektim, neyseki Nesli israr etti ve aldim biletimi
Tek kelimeyle muhtesemdi
Teenage donemim M.Jackson ve Madonna dinleyerek gecti, genc kizligimin iki idolu, zaten birini goremeden gitmis nasil ayagimiza gelmis Madonna'ya gitmemeyi dusundum bilemiyorum.
Muhtesem bir sahne, bosuna Madonna olmamis, danslar, kareografi ve Madonna'nin bomba yuzu ve vucudu tabiki dansi buyuledi bizi
Nesli ve ekibi ve Oznur ile izledik
Vogue, Like a prayer ile costuk
Yeni sarkilarini bile oyle sevdirdiki dans ve showu ile..Kollari ile icimizi bir hos eden dans col ilginci, ilk sahneye cikista klise vecan ile, havada davul calan danscilari ile sirtinda yazan No Fear yazisi, sevgilisi ile yaptigi dans, oglu, sahne Hebrew ve galiba Hindu sarkisiyla kisaca herseyiyle buyuleyiciydi.
Kisacasi iyiki geldin iyiki seni gordum Madonna
Bunca yil surekli ve hala superstar olmayi basarmak kolay degil
20 senenin oncesinde de vardi simdide hem de sapasaglam tas gibi cig gibi buyuyerek...
Konsere 4 Haziran 2012'de gittik

12 Haziran 2012 Salı

Pokhara & Kathmandu

7-10/June/2012

Once ise gittim bir kisi zaten izinde diye yillik iznimde yarim gun calistim sinir oldum ama ne yapalim... Isten 11.30 gibi ayrildik Rolls- Royce geldi aldi bizi araba sahaneydi!

Havalaninda Denizin priority pass’i ile yemekde yedik sahaneydi bir acikmisim kurt gibi saldirdim yemeklere
Yani Deniz sayesinde hem Rolss Royce keydi hemde priority pass ile yemek ziyafeti cektim kendime.

Ilk gun Etihad ile gittik gec vardik Kathmandu'ya, oteli gezdik sadece hic birsey yapamadik
Ucakta Steven’in eski sevgilisi Henry’yi gorduk, cok sirindi ama hala attigi kazigi unutamamis, we don’t talk about the nasty one dedi.
Sonra panik atagimi kullanip business class’a gecmeye calistim ama hatun yemedi, ucak bos oldugu icin iki akamizda uclu koltuk bostu oraya gecmek ister misin dedi tabiki istemedim, arkadasimla yan yana olmak istiyorum falan dedim, neyse boylece zeki gecinme planimiz suya dustu. Ucaga binmeden once upgrade etmeye calistik havaalanindaki gerzek adam miles ile aldigin icin biletini, upgrade edemezsin dedi ama donuste 140 dolara upgrade ettirdim, embesiller, iyiki etmisim cunku aptal gibi istedigim koltugu soylemedigim icin , -herzamanki gibi unuttugumdan- 17E vermisler ortada arkada ve cok labor oldugu icin acayip smelly bir ucak ve son bos kalan yeri business class'da sans eseri adam bana verdi cok mutlu oldum, Isvicredeki gibi yatan koltuklardan degildi ve  istedigini yiyemiyorsun istedigin kadar ama olsun rahat geldim cok. Deniz'de olmadigi icin yanimda cok sevindim donuste BC uctuguma. Gidiste iyiki upgrade etmemisiz cunku ucak dolu degildi ve onlerde oldugumuz icin kokmuyordu ve bunaltmadi bizi. Bosuna para vermekten kurtulduk ama Henry bir guzellik yapsaydi bize fena olmazdi. Yanimda oturan tuhaf adamla ayni ucakla donduk tesaduf.
Bu arada Henry ile yaklasik 5-6 yil once tanismistik, 5 yil sonra birbirimizi gorduk, ucaga girince I know you dedi ben de I know you too dedim ama ikimizde cikaramadik, sona netball'dan mi, Bridget Jones klubunden mi klasik sorularimi sordugum gibi hayir diyince koltuguma gidiyordum, o da seni bulcam hatirlayinca dedi ve o anda benim ise yaramaz gereksiz detaylari hatirlayan hafizam calisti ve Stewen W. dedi! o da yeh ex boyfriend ADCB dedi, cok komikti.

Kredi kartimi otelde resepsiyonda unuttugum icin donuste feci bir panik yasadim ustelik 30 saniye gecikmeli otel soforu arasa beni hayatta bulamazlardi havaalaninda. Telefonum (I-Phone) hic calismadi. D'in blackberry'si calisiyordu allahtan ama o zaman yanimda degildi zaten.
Tam iceri girdim sofore bye bye dedim sofor arkamdan geldi iceri girerken ben tam, kredi kartini unutmussun dedi. Otelden bir gerzek daha vardi merak etme gidip getircem sen check in yap ben bulcam seni dedi ve bulduda, tip bekledi ama vermedim, onlarin hatasi, kredi kartimi en son kullandiktan sonra yarim saat daha ordaydim kimsenin aklina gelmedi, gormedi benim sucummus gibi ustune para vermedim,zaten odamiza guzel manzarali yeri vermedi, late check out kabul etmediler ve dunya kadar para bayildik o servis icin geceligi 200 dolar ustelik Kathmandu gibi bir yerde!
Birde her sey icin tip beklemezler mi!!! hersey icin, soru soruyorsun cevap verince bile bekliyor adam.
Cok fakirler ve Hyatt oldugu icin 500 dolar aylik maaslari varmis, average hotellerde resepsiyondakiler 100 dolar falan kazanirmis.
Sofor karisi otelde house keeper isi almasi icin dua ediyor.
Ayda 100 dolar kazansa sevinecekler
Is bulmak zormus, hukumet krali baslarindan atmis ama simdide onlar soyuyor tam crook’lar soyguncu teroristler
Her yer cop, canlari isterlerse arada gelip toplarlarmis, o yuzden halkta copleri yakmakta careyi bulmus ama artik dayanilmaz hale gelince galiba cunku her yer cop, igrenc kokuyor.
Insanlar igrenc kokuyor. Terleyince biz iki kez ust degistirdik bunlar gunlerce ayni t-shirt 'u giyiyor.
Ama camasir makinasini birak su olmayan evlerde yasayinca insan kizamiyor.
Guya dunyada 2. en buyuk su rezervlerine sahip ulkede su kitligi var
Hele pis igrenc kuyuda su cikaran insanalri gorunce sok oldum, ustelik icme suyu olarak kullaniyorlarmis.
Igrenc cop dolu nehirleri camasir ve bulasik yikamak icin kullaniyorlar
Feci seyler gordum
Holy river su oluleri crimination ettikleri yerde hele ellerine ne gelirse nehire atmislar, Rachna anlatti da onlarin dini inanisi oyleymis ve kimse bir sey diyemiyormus
Olu kullerinide kiyafetleride yemekleride herseyi oraya atiyorlar, hele Rachna birde holy diye suyu ictiklerini soyleyince bayilcam sandim.
80% Hindu imis ben daha cok Budist saniyordum meger 20% imis Budistlerin nufusu 4% Musluman ve cok az Hiristiyan varmis
Her yer temple dolu
Insanlar kirli ve cok fakir ama guya yinede mutlulularmis
Allah dusurmesin ne diyeyim korkunctu.
Kambocyada hic boyle seyler gormedim ben, orada fakir ama hersey burdan 10 kat daha iyi belki sadece Siem Reap ’e gittik diye, baskentte oyle olabilir.
Pokhara nitekim daha iyiydi. Orasida ikinci buyuk kenti imis Nepal’in
Bir suru dil din irk var mezhepleri var hepsinin ayri ayri
Valla nasil olusmus anlamdim bu ulke ama NEPAL zaten one country demekmis.Ne =1 pal= country

Kaldigimiz oteller

Pokhara: Temple Tree Hotel- Butik otel ve bence cok guzeldi, kahvaltida Hyatt otel kadar iyiydi

Kathmandu Hyatt Regency Hotel valla Hyatt zincirine ve aldiklari paraya gore yeterine profesyonel degilelrdi, 70% doluluk olan otelde isedigimiz odayi vermediler ve late check out yaptirmadilar o yuzden sinirlendim, kahvalti average ama zaten Abu Dhabi’deki bufeleri orada aramak sacmalik olur bu kadar fakir bir ulkede, bulduklarimiza sukur.

Pokhara’da gordugum yerler

Devi’s Fall (pek bir sey yoktu, Isvicreli bir turist bu suda bogulup olmus sonra halka kapatmislar, artik etrafi cevrili ve suya giremiyorsun ve ismini Devi olarak degistirmisler olen kadinin arkasindan, ismi Devi imis.

Cave Sonra Devi’s fall’in ordaki cave’e girdik, icinde bir temple vardi ve cave icinden de fall’i gorebiliyorduk, Deniz acayip korktu dusecem diye ustelik oyle cok steep’de degildi salak, terledi falan kicindan ter tamladi resmen, cok guldum ama belkide gulmemeliydim, oh well…

Temple’in fotosunu cekmemize izin yoktu zaten cekecek pek bir yanida yoktu, cave bana Beyrut’taki Jeita Grotto'yu hatirlatti, ayni mantik, sular falan var Istanbul’da da Yere Batan Saryi tarzi ama bu inisli cikisli duz bir yer degil Jeita Grotto gibi.

International Mountain Muzesi Guzel bir yer, muzeyi guzel yapmislar, eski insanlarin kiyafetleri var birde 50-60 yil oncesinin Alp ve Himalaya insanlarinin hayatlarini karsilastiran fotolar koymuslar, cok guzeldi, mesela 50 yil oncesi Alp’lerinde yasayan bir cocugun ve Himalaya’larda yasayan Nepal’li bir cocugun okurken, parkta oynarken ve hayvanlarla oynarken fotolarini koymuslar altli ustu. Asagiya bakin daha iyi anlarsiniz.

Muzenin onunde guzel bir pond var ve yesillik bir alan guzel manzarasi var ve bir iki koy evi var café’nin yaninda, hayvanlar falan iyiydi yani

Sonra muzede Everest’e ilk cikan insanlarin fotolari ve giydikleri kiyafetler vardi. Birde ilk zamanlarda cikanlarin kiyafet ve cantalari ve ekipmanlari ile simdinin ekipmanlarini karsilastirmislar cok komikti.












Peace Pagoda (tepedeki temple) guzeldi manzara iyiydi. Buraya cikarken bitlerini temizleyen iki kadin goruntusu komikti. Village icinden gectik yuruduk tirmandik, inekler ozgurce dolasiyordu, buffalo ve keciler gorduk. Tepeden manzara guzeldi.
Old Bazar eski evlerin oldugu yer, yagmur basladigi icin pek bir sey yapmadik zaten pek bir seyde yokmus bir kac yuz yillik evleri gorduk sadece
Fewa Lake en guzeli buydu, neyseki bu gol temiz nasil olduysa, golun ortasinda baska bir temple vardi sandalla gectik ama sandalin icinde su falan var yani oyle bir sandal, yagmurda cisiliyordu biraz sallantili ve korkarak gittik ama neyseki dusmeden geldik, en cok fotograf makinami ve fotolarimi kaybetcem diye korktum
Sarangkot Sun  rise sabahin 4’unde kalkip gittik en yiksek yerien tirmanmak icin 30 dakika gerekiyordu ama Deniz gelmeyince bende gitmedim zaten uyusuzduk, zaten hava sisli oldugu icin pek bir sey goremedik, hava gzuelken manzara ck iyi oluyormus, uc tane dag vardi gorebilecegimiz ama pek goremedik maalesef, bu daglarin isimleri
Fishtail Mountain
Annapurna Mountain
Dhawlagiri Mountain
Sunset icinde goturuyorlar oraya biz sun rise icin gittik sadece
Sonra 6.40 civari otele donduk ac kurt gibi saldirdim ama actim sadece kahvalti ile yasadik uc gun, birde kahvaltidan aldigimiz bir iki seyle idare ettik tum gun.

Ve su yerleri gormeyi kacirdik Pokhara’da
Bindabasini
Village Tour
Pony Trek, Trecking, Rafting, Hiking ama zaten ilki disinda bunlari yapacak ne zaman nede enerjimiz vardi.
Kathmndu havalaindan ilk ciktigimizda erkekler yiyecek gibi baktilar bize ama sapik gibide degillerdi
Yani biraz tuhafti ama neyseki sonra rahatsiz edici boyuta tasinmadi
Hemen iki adam geldi bavulumuzu arabaya koydu salaklar zaten otelin soforu bekliyordu o almadi bu iki adam aldi arabanin arkasina koydular zaten bavullarimiz kucuk ve hafifti sonra cok is yapmislar gibi ve biz istemisiz gibi bahsis beklediler
Zaten arabanin soforune verecez size ne oluyor o salak soforde tip bekliyorlar diye bizden tip vermemizi bekledi, deli kendi tip’ini aldida digerleine kaldi.
Otele gidince de oteli gezdik, guzel bir bar restorai var ama bombostu nerdeyse, sonra concierge'  den ertesi gun icin taksi ve sofor isini ayarladik.
Foto cektirdik as usual.
1 saat 45 dakika zaman farki var AD ile, biz turist sezonunda gitmemisisz en guzel zamani ilkbahar ve sonbahar imis.
Bu mevsimde fog oldugu isin daglari goremezmisiz, everest fish tail falan Himalaya daglari yani
Birde temmuzda mason yagmurlari baslarmis, biz ordaykende hem Pokhara da hem de Kathmandu da yagdi ama neyseki kisa surdu ve neyseki internal ucarken yagmus yagmadi cunku 3 ay once dusen ucak yagmurlu havada dusmus!
Safe mi diyoruz adamlar yes yes diyor e 3 ay once ucak dusmus diyoruz that was unlucky diyorlar oteldeki resepsiyonist.
Kimi safe dedi kimi safe degil dedi bizde gozumuzu karartip gittik ama cilginlik aslinda
Ha ucak safe degil diye 9 saat otobusle gidenler asil daha cok cilgin, hem yollar kotu ve dar hem de cok kotu suruyorlar ustelik yollarda cok steepy imis.
Havalaninda 25 dolar vize icin verdik, bir foto yaninizda goturmeyi sakin unutmayin
Ve ucakta da formlar doldurdular bir suru
Onun disinda neyseki foreigners icin ayri bekleme sirasi vardi da cabuk ciktik havaalanindan
AC falan yok sicakti
Hava 30 derece civarindaydi
USD NPR exchange rate 89.2560 ama biz ordan 86 civarindan bozdurduk hep
Tabiki Cuma sabahi 9 daki ucagimiza gittigimizde Kathmandu havalanindan Pokhara'ya gitmek icin bizi kotu bir supriz bekliyordu, ucagimiz maintenance bahanesiyle 11’e ertelenmisti, yok biz travel agency’i aradik ama numara yanlisdi size haber veremedik dediler piskin piskin
Otele gittik ama 'yok onlarin oyle dedigine bakmayin onlar hava guzel diye mountain flight yapmislardir ve bizide aramamislardir kesinlikle' dediler
Kime inancaksin iste mecbur otele geri geldik ve sabahtan bizde Bodhnath Stupa'yigormeye gittik.
Bu temple guzeldi ve otele cok yakindi, etrafinda 3 kere donunce dilegin gercek oluyormus biz bir kere donebildik vakitsizlikten. Inanmadigimizda cabasi...
Birde su dondurdukleri sey vardi cok ilginc ismi ne?canlari caliyorlardi gurultulu bir sekilde.
Bu temple etrafinda shop’lar vardi turustik seyler amak ciin iyi fena degildi, giriste 200 yada 300 NPR odedik
Her turistik yere para charge ediyorlar zaten
Sonra tekrar havaalanina gittik neyseki tam vaktinde kalkti tabii ben panic atak gecirdim, once bu ucaga binemem dedim, sonra ne olduysa allahtan biebildim en onde oturmak sartiyla...
Kathmandu’da gorduklerimiz
Boudhanath Stupa: Located in Boudha 1 km far away from the hotel Hyatt can be walked. There are many monasteries for sightseeing and shopping, picking up such items as Tibetan handicrafts, gems, jewelry and Thankas.
 Ilk gun gittigimiz temple, otele yakin olan ve thanka aldigim yer ve mangala, otele cok yakindi, shoplar var
Patan
Monkey Temple - Kathe Simbhu
Pashupatinath Temple –A Unesco world heritage site is located in Gaushala which is about 3.5 km from the hotel we stayed in Hyatt, it is the holiest Hindu destination in Nepal. 
Cremation yapilan yer, yani olulerin yakildigi yer, cok urkutucu, holy olduguna inandilari nehiri nasil pisletmisler igrencti! Birde hastane gibi bir yer var, olmek uzere olan insanlarin kondugu, olur olmez taze taze yakiyorlarmis hemen aninda, o yuzden 24 saat yana bir olu gorebilirsiniz.Herseyi o nehre atiyorlar, para, yemek, kiyafet ve yanan kuller
The Garden of Dreams cok guzeldi bahce ve temizdi guzel cicekler vardi, teniz nadir yerlerdendi. Giriste 500 NPR bayildik. Birde oraya giriste sokakta satilan kucuk bir hali aldim ise yaramaz ustelik 30 dolar bayildim salak gibi pismanim simdi
Nagarkot sunset ve sunsire icin gidermis insanlar ben gunun ortasinda gittim cik allah cik daracik kotu yollarda iki araba yanyan gereksiz bir yolculuktu ustelik toplamda 3 saat surdu deli oldum, cok pisman kaldi ustelim 35 dolarda bosuna yol icin extra bayildim.Otele kalsa 70 dolar exytra charge ediyormarmis Manoj sayesinde aza geldi ama zaten o salagin yuzunden gittim cok guzel village life diye kandirdi
Thamel shop bar ve club ve restoranlarin oldugu en turistik yer ama ben gunduz gittim ve kisa sureligine, o cici halilari ordan aldim.Aksam gitmis olmayi isterdim. Pis bir yer ama oranind backpacker ve diger turstlerin gittigi hard core bir mekan
Pokhara havavalani nispeten iyi ancak Kathmandu havaalani feciydi, fare falan gordum...
Kacirdiklarim
Muze, sarayin oldugu yerde ve bilmedigim bir kac yer, umarim kacirdiklarim onemsizdir.
Manoj ve Muna (sofor ve karisi)
Once evde camasir makinasi var mi diye sordum
Sonra televizyon
Sonra da buzdalabi var mi diye sordum, onada yok deyince oha dedim
Ardindan da nedeni bilinmez bir sekilde internet var mi diye sordum, cevap belli herhalde!
Camasir makinasi 150 dolar civarindaymis, aylik maasin 100 dolar oldugunu dusunursek buda average bir aile tabii haliyle camasir makinasina verecek 150 dolari bulmak zor..

How I survived in Nepal

How to survive in Nepal


 1) Never eat outside of the hotel, actually we didn’t even eat apart from breakfast in the hotel. We took some croissant and eat them as dinner. But for this you need to stuff yourself so you won’t get hungry for the lunch while you are sightseeing.
2) Never drink water except bottle water bought from the hotel- They open the bottles and refill and sell 
3)  Upgrade your flight (sad\mean but true, because of many labors the plane can be pretty smelly)
4)  Hire a taxi and reliable driver from the hotel only
5) Stay in a 5 star hotel.
6) If possible don’t take local internal flight,  if you can’t avoid pray and avoid AGNI air at least.
7) Put your seat belt on all the time, write your will and pray while you are on the road.  
8) Wear a mask in certain neighborhood.


Bunu arkadasima komiklik olsun diye yazmistim.
Valla komiklik olsun dedim ama madde 6 disinda hepsini yaptim.
Bir cok insan hic tiksinmeden gidip ucuz otellerde kalip sokak yemekleri yiyor ve nasil yapiyorlar bilemiyorum gercekten, ha yapanlar sonra mutlaka ya zehirlenirleniyorlar, ya PH dengeleri bozuluyor ya ishal oluyorlar yada hepsi birden... Olmayaninda bagisiklik sistemine saglik...

Nepal


1.
Durbar Square, Kathmandu
 102 Reviews  Durbar Square contains a series of palaces, courtyards and temples with quadrangles in between them. There is spectacular architecture by the Newari artists and craftsmen. The first palace was built... 
2.
Bodhnath Stupa, Kathmandu
 45 Reviews  Walk round the white Bodhnath stupa and notice the beautiful buildings that encircle it. You can get there by renting a bike as it's around 10 kms from the city centre. There are more than 50 Tibetan... 
3.
Mountain Flight, Kathmandu
 21 Reviews  This flight is totally worth it!! I think we paid 140 USD and we used Yeti Airlines. Our tour company, www.adventurediscoverytreks.com, booked everything for us and we are so glad we decided to do... 
4.
Thamel, Kathmandu
 19 Reviews  Thamel is where the vast majority of travellers stay in Kathmandu these days. It has replaced the famous freak street as the main hangout for backpackers and these days it's full of cafes,... 
5.
Pashupatinath, Kathmandu
 40 Reviews  If you are lucky enough to be in Kathmandu when during a religious festival at Pashiptinath it will be an excellent time to get some good photographs of the Holy Men who will congregate there. None of... 
6.
Swayambhunath, Kathmandu
 58 Reviews  SWAYAMBUNATH is a pleasant walk from the Thamel area, shouldn't take longer than 2 hours or better still, rent a bike. Beggars congregate on the 365 steps leading up to the temple so have a few small... 
7.
Bhaktapur, Kathmandu
 16 Reviews  Bhaktapur is an ancient city outside Kathmandu that is famous for how well it is preserved. It is a great example of ancient architecture that uses terra cotta brick and wood. Even the streets are... 
8.
Kathmandu area, Kathmandu
 34 Reviews  I have recently finished volunteering at a orphanage in Kathmandu and i would like to recommend the experience to anyone wanting to volunteer in Nepal. The small orphanage called CHEF(Child Helping... 
9.
Tibetan Refugee Camp, Kathmandu
 3 Reviews  Have not been to Tibet and so decided to visit the Tibetan Refugee Camp. Many of these refugees crossed the border into Nepal from Tibet when the Dalai Lama fled from the Red Chinese army. The Dalai... 
10.
Freak street., Kathmandu
 cachaseiro Says:  Freak street is the street where all the backpacker tourism to Nepal started in the 1960's.This was where all the hippies came to sit and smoke funny tobacco in...  
11.
RANI POKHARA, Kathmandu
 davidjo Says:  This is the large "tank" or man made lake in the centre of town, built by King Pratap Malla, for his grieving wife after their son died in the 17th century. It...  
12.
DIETIES, Kathmandu
 davidjo Says:  Wander around the streets and notice how many small shrines there are dedicated to the Hindu Dieties. Many are colourful and worth taking a photograph. The...  
13.
Rock Climbing at Nagarjun, Kathmandu
 sandrakbk Says:  I did my first rock climbing with a local company who specialized in just climbing and canyoning trips. It felt awesome to get out of Kathmandu for the day and...  
14.
Changu Narayan, Kathmandu
 PierreZA Says:  Changu is in the Bhaptapur District. The main attraction is the Changu Narayan Temple. Some structures dates back to 464 AD.It is situated about 18km from...  
15.
The Festival of Holi!, Kathmandu
 PierreZA Says:  What a great time I had in Kathmandu with the Holi Festival. It is a public holiday and people are just enjoying themselves with water and coloured powders!You...  
16.
total chill out, Kathmandu
 BeataPL Says:  about 100 km from Kathmandu and 12km from the Tibet border ... it's the nicest place to go with a group of friends ... and just relax... sleep in nice and comfi...  
17.
Patan, Kathmandu
 IreneMcKay Says:  We actually walked to Patan from Kathmandu which took a couple of hours. The most interesting part of the walk was on the Kathmandu side of the Bagmati River...  
18.
Nagarkot, Kathmandu
 IreneMcKay Says:  We booked transport through our guest house to go to Nagarkot and back plus spend two hours for NPR 2500. The drive through Kathmandu and the back of Bhaktapur...  
19.
Freak Street, Kathmandu
 IreneMcKay Says:  Freak Street runs off Basantapur Square. It was once the the hang-out of long haired hippies from the west when they visited Kathmandu. in the 1960s. It is much...  
20.
The Garden of Dreams, Kathmandu
 IreneMcKay Says:  Located between Thamel and the former royal palace, this garden was designed by Keshar Shumshere Rana in the 1920s. It is laid out like a European style garden...  
21.
Toothache Shrine, Kathmandu
 IreneMcKay Says:  A small ugly lump of wood with metal hammered into it. If you get toothache during your stay in Kathmandu drive a nail into this wood to make it go away....  
22.
Rani Pokhari - Queen's Pond, Kathmandu
 IreneMcKay Says:  The Rani Pokhari pool and temple were built by King Pratap Malla to console his wife over the death of their son. There is a fence around the pool to keep...  
23.
Kathe Simbhu - a model of the monkey temple, Kathmandu
 IreneMcKay Says:  This replica of the stupa of the Monkey Temple is just south of Thamel on route towards Durbar Square. It was built for those unable to manage the climb up to...  
24.
From Indra Chowk along Khel Tol to Asan Tol, Kathmandu
 IreneMcKay Says:  Indra Chowk is a wonderful area where several streets meet. It houses the red coloured Akash Bhairav Temple with its golden griffen statues. This temple is home...  
25.

 mosaicadv Says:  Everest Base Camp Trek is certainly among the most legendary trekking in the world. Everest Base Camp trek takes you into the heart of the Himalayas with...