30 Nisan 2011 Cumartesi

Corniche

Surekli degisiyor, eskiden deniz kenarinda yurume, bisiklete binme yeri iken, son zamanlarda denizi kumla doldurup beach yaptilar. Ustune artik herkes bisiklet kiralayabiliyor, bazi canavarlar deli gibi kullandiklarindan sagina soluna bakmadan yuruyemez oldun, ve bazen cok tehlikeli olabiliyorlar. Sanki tek  acik hava spor yapma yerimiz burasi degilmis gibi ve yurumek icin bir cok insanin tek sansi degilmis gibi taksileri var simdi sisman ve tembel  yerli ve diger insanlari yuruyup yorulmasinlar diye arabalar ile tasiyorlar ve onlarda tehlikeli olmaya basladi yuruyen ve kosanlar insanlar icin.
Tek guzel tarafi 10 AED verip parali sahili kullanabiliyorsunuz, ne faydasi var, basi bos erkek giremiyor, family only, temiz ve guzel tentleri var ve parki Sena icin.
Manzaraya hayranim ve bazen kulagimi gurultuye tikayip manzaraya baktigimda guzel sehir burasi vesselam oluyorum icimi huzur kapliyor ama boyle berbat etmeye devam ederlerse burayida yok edecekler.
Tabiki sisman ve tembel halki icin spor alanini yemek yeme yerine donusturmeden olmazdi, bir suru restoran actilar, yine buyuk tanimis tekellesmis, ayni tad ve lezzetin oldugu bir cok magaza...

Malls @ Abu Dhabi

Marina Mall
Al Wahda Mall
Abu Dhabi Mall
Khalidiya Mall
Al Raha Mall
Musrif Mall
Delma Mall
Al Raha Mall

Mina A'Salam & Al Qasr Hotels


Evlilik yildonumumuzun birinci yilini Al Qasr otelde kutlamistik. Benim favori otelim, tek gecerim kesinlikle.

Buradaki restoran ve clublar:

Jumeriah grubunun en buyuk kompleksi hic suphesiz Madinat Jumeriah. Iki buyuk oteli (Mina A’Salam ve Al Qasr), Madinat Souk'u ve Wild Wadi su parkini icine alan kocaman bir bolge. Oteller arasi ulasim kanallar uzerindeki “abra”lar ile ya da “buggy” denen klup arabalari ile saglaniyor.

Mina A’Salam ve Al Qasr oldukca buyuk ve şık oteller, Arap mimarisi dis goruntusu ve de otantik ic dizayni ile uyum icindeler. Otelin girisi ve sahile dogru her yer palmiyeler ve yesillikler icinde.

Madinat Jumeriah icindeki her iki otele de disaridan misafir kabul ediliyor. Mina A'Salam'in girisindeki spor merkezinden “voucher” aliyorsunuz. Bu voucher her iki otelde de gecerli, istediginiz yere yayilma hakkiniz var. Iki kisi 490 aed, bunun icine otellerde veya "Madinat Souk" da bulunan restoranlarda gecerli 150 aed degerinde yiyecek/icecek kuponu dahil. Havuz barda ya da havuza yakin The Wharf'ta yemek yerseniz bu rakam ancak yemeklere yetiyor.

Burj al Arab manzarasina sahip. Sogutulmus havuz olayi su sicak yaz gunlerinde super serinleten bisi. Plaji oldukca genis.

Al Qasr ise Dubai'deki en buyuk acik havuza sahip. Kivrilarak genis bir alana yayildigi icin, cevredeki kalabalik hic hissedilmiyor. Ayrica cok da guvenli oldugunu soyleyebiliriz cunku derinlik genelde boyda olmasina ragmen havuz etrafinda bir cok cok cici kiyafetli lifeguards var.

Madinat Jumeirah otelleri Dubai'deki pahali oteller arasinda, Jumeriah grubuna ait tum oteller icin bunu soylemek mumkun. Ancak yiyecek icecek fiyatlari diger otellerden cok da farkli degil. Ozellikle haftasonu zaman gecirmek, deniz olmasa da soguk havuz keyfi icin gitmeye deger. 

Wafi


Wafi center Dubai'nin en eski alisveris merkezlerinden bir tanesi. Klasik alisveris merkezi anlayisinin disinda insa edilmis bu yapinin uzeri piramit seklinde dizayn edilmis bir cam kubbe ile ortulu. AVM cevresi piramit ve Misir konseptine uygun olarak sfenksler, cesitli misir heykelleri ve mimarisi ile suslenmis. Acilisinin ardindan ikinci bir revizyon ile buyutulen Wafi'de standart bir AVM'deki dukkanlarin neredeyse hepsini bulabilirsiniz. (Ancak nedendir bilinmez, bir cok marka icin - bu AVM'deki subelerinin kampanya ve promosyonlari diger subelerine gore degisiklik gosteriyor.)

Wafi alisveris icin cok ideal bir AVM olmasa da icerisindeki restoranlar, konsepti ve mimarisi dolayisiyla gorulmeye deger. Yeni acilan bolumunde (Khan Murjan) Turkiye de dahil, bircok ulkenin ayri holleri yer aliyor ve bu hollerde o ulkelerin yerel ve otantik urunlerini satin alabiliyorsunuz.

Bunyesinde bir cok guzel ve kaliteli restoran barindiran AVM'nin fast food court'u, digerlerine gore cok daha kucuk.

Her buyuk alisveris merkezinde oldugu gibi buranin icerisinde de bir otel konumlandirilmis durumda. Raffles Dubai Hotel ile Wafi Center birbirinin icerisisinde (yan piramit); bu sayede gideceginiz restoranlarin bir cogunda alkol servisi de yapilmakta. 

Wafi icindeki gece klubu
Suriye Restoranti
Gurme- 

Atlantis Otel

Atlantis Hotel Dubai'nin yeni otelleri arasinda en ihtisamli ve buyuk olani. Icerisinde onlarca restoran ve bar, dev bir akvaryum muzesi, kaydirakli havuzlar barindiran bu otel Dubai'ye gelen her turistin ugramasi gereken bir durak. 

Palm Jumeirah'nin uzerinde ancak Palm Jumeriah ile herhangi bir kara baglantisi olmayan (denizin altindan gecen bir tunel ile baglaniyor) bir adacigin uzerinde bulunan bu otelde kalmak bir servet. Bu sebeple otele geldiginizde goreceginiz kalabaligin buyuk cogunlugu restoranlara ve barlara gelen insanlar olusturuyor. Ancak siradan bir gunde cekilmis asagidaki resimde de goreceginiz uzere otelin doluluk orani da fena gozukmuyor. 

Bu otele girmek icin Burj Dubai'de oldugu gibi onceden rezervasyona ihtiyac duyulmuyor.


ve simdi benim aci ama gercek dusuncelerim:
Igrenc bir yer, kalabaliktan yurunmuyor, Hintliler dolusmus bedeva akvaryum kismini gormek icin, delirttiler, beni, havuzundan kizim hasalik kapti bende water parkindan feci iltihap kaptim. Hayatta da bir daha gitmem.

Sky View Bar

Burj Al Arab'in en ust katinda, harika manzarali bir yer burasi !

Aslinda burj, Dubai'nin en havali ve bir o kadar da en sinir oteli, cunku iceriye elinizi kolunuzu sallaya sallaya giremediginiz tek yer. Yemek yiyecektik ya da barda bisiler icecegiz filan diye kapidan girmek mumkun degil. İlla bir hava bir hava; onceden rezervasyonlar, yok kot mot giymeyin yazili konfirme mailleri, kapida rezervasyon kodunu soran guvenlikler filan. Hatta minimum harcamaniz gereken tutar bile onceden bildiriliyor. Onceki senelerde oteli dolasmak isteyenlerden kapida 50 dolar aliniyormus. Bu sistemden vazgecip iceriyi merak edenlere, tum outletler icin minimum harcanmasi gereken rakamlar belirlenmis.

Buraya hava cok kararmadan cikmak lazim, denizin ortasinda oldugu icin karanlikta manzara cok belli olmuyor. Ozellikle isikli sehir goruntusu icin, jumeirah'a bakan yerde oturulmali esas manzara o tarafta. Icecekler diger otel menulerine gore pahali, minimum kisi basi odenmesi gereken tutar 190 aed, ki bununla yaklasik iki kadeh icilebiliyor. 

Bara otelin icindeki panaromik manzarali, camekan bir asansor ile cikiliyor, oldukca hizli bisi. Bar 27.katta ve yelkenin yaninda cikik bir sekilde durdugu icin, ruzgarli havalarda hafif sallaniyor sanki. Yani oyle oturdugunuz yerde surekli bir sarsinti durumu yok ama tabaninin yere basmadigini hissediyorsunuz -ya da psikolojik disaridan oyle gorunce mi oluyor emin degilim :) -.

Servis icin ise diyecek birsey yok, kapidaki karsilamadan, az bulunan duzgun ingilizce konusan, ilgili, duruma hakim servis elemanlari ile gercekten 7 yildizli otel imaji tamamlaniyor.

Rezervasyon icin: +971 4 301 76 00


Medinat Jumeirah

Medinat Jumeirah Dubai'nin gece hayatina hizmet eden, inanilmaz keyifli ve mutlaka gorulmesi gereken bir kompleks.

Al Qasr ve Mina Salam otellerinin icerisinde sayildigi icin alkol izni mevcut olan restoranlari ve barlari ozellikle hafta sonlari dolup tasiyor. Restoranlarin hemen hepsi AVM'nin etrafini dolasan (ve mekani otellere abra'larla baglayan) yapay nehirin etrafina konumlanmis vaziyette. Havanin guzel oldugu vakitlerde restoranlarin; dar ve yogun yaya trafigine sahip dis mekanlarinda oturmak, sanki Istanbul, Roma, Paris gibi bir sehrin sokaginda oturmussunuz hissini veriyor. En guzel manzaraya sahip iki restorani Meat Co. ve Anar Persian Restaurant.

Dubai'nin en populer barlarindan uc tanesi Medinat Jumeirah icerisinde. Traders Vic (kokteylleri mutlaka denenmeli), Left Bank ve Jambase. Jambase'in promosyon resimlerine aldanip saglam bir jazz ya da blues ortami olacagini dusunmeyin sakin ... bildiginiz kotu disko ortami :) gerci programdan programa degisecektir ancak eger ilginizi ceken ozel bir etkinlik yoksa, hic yaklasmayin deriz.

Restoranlarin oldugu bolgeden abra turuna katilabiliyorsunuz. Dubai Creek ya da Marina'daki gibi uzun bir tur beklemeyin ... cok daha kucuk, elektrikle calisan teknelerde, cok daha kisa sureli bir tur buradaki. Ancak otel odalarinin ihtisamini, kiyi boyunca kurulmus restoranlari ve Burj Dubai'yi farkli bir acidan gormek istiyorsaniz bu turun bedeli 50 aed (15 usd), ozellikle haftasonlari onceden rezervasyon yapmaniz gerekebiliyor.

Mekanin cok ciddi bir otopark sorunu var, hafta ici geldiginiz zamanlarda bir problem yasamazsiniz ancak haftasonlari park yeri bulmak imkansiz ve vale servisi mevcut degil. Bu yuzden buraya taksi ile gelmek en dogru karar olacaktir. Bir diger alternatif ise arabanizi Al Qasr veya Mina Salam otellerinin valesine teslim edip sonrasinda Medinat Jumeirah'a otellerin icerisinden yuruyerek ulasmak. (Ancak bu durumda vale'den aldiginiz kuponu otel restoranlarina damgalatamadiginiz icin 50 aed (15 usd) vale ucreti vermek zorunda kaliyorsunuz.



Al Qasr, Mina Salam
Meat Co ve Anar Persian Restaurant,Traders Vics, Noodle House, Left Bank, Jambase, Bar Zar,Trilogy hepsi burada.

Burj Al Arab


Dunyanin ilk 7 yildizli oteli, Dubai'nin adini duyurmasindaki onemi buyuk, insaati ile ilgili yapilan belgesellerde de herbir sey en ince ayrintisina kadar anlatilmis durumda.
Disaridan goruntu cok daha etkileyici, iceriye girer girmez ihtisam beklentisi renk cumbusleri ve lobinin kucuklugu ile dibe vuruyor. Sanirim giristeki etkileyici olanlar; renkli su fiskirmalari ve duvardaki akvaryumlar.
Odalarin buyuklugunun, verilen hizmetin kalitesinin, Jumeirah grubuna ait isletmelerde genel olarak verilen iyi servisin, en ust seviyesi kuskusuz burada. Dubai'de kalacak o kadar guzel ve buyuk sahil otelleri varken, buranin adi ve meraklilari olmasa, buyuk ihtimal pek tercih edeni olmazdi. Zaten acilisindan itibaren elli sene boyunca yuzde yuz doluluk oraninda calissa bile yatirimini karsilayaman bir isletmeden bahsediyoruz, yani bastan amac para kazanmak degil merak uyandirip turist cekmek. 


Bir kere bir egitim icin gitmistim, bir kere Giyacito'yu akvaryumlu restorana goturdum-Al Mahara-ikinci evlilik yildonumumuzde, cok guzeldi ve bir kerede karsedim ve esini goturmek icin gittim. Ici gercekten hayal kirikligina ugratiyor ama bir lux akiyor.



Sahn Eddar ve Sktview Bar gorulmeye deger..

Mercato

Ispanyolca tren gari anlamina gelen Mercato'nun icide ismine uygun olarak tren gari seklinde dizayn edilmis.
Jumeirah yolu uzerinde olan bu alisveris merkezinin ici de disi da digerlerinden cok farkli. Hem cok buyuk olmayisi, hem de icinde sinema dahil bir dolu sey olusu burayi sevimli kiliyor.

Yemek konusunda biraz sikintili, giris katta Starbucks, Paul ve Fiesta birseyler atistirmak icin guzel, ust katta daha cok fast food agirlikli yerler var. Yine ust katta terasi da olan guzel bir Italyan restorani var, yemekler siradan ama ozellikle pizzalari lezzetli ve acik havada deniz manzarali kahve icmek icin keyifli.

Burada bulabileceginiz magazalarin bazilari; virgin, gap, massimo, gant, nine west, pull and bear, mango... Giris katta mutfak alisverisi icin buyukce bir Spinney's var. Grand Cinema sadece 4-5 salondan olusuyor. Acik ve kapali ucretsiz otoparki mevcut.

Anliyacaginiz bu alisveris merkezi kucuk mucuk ama hem islevsel, hem de
Ibn Battuta, Medinat Jumeriah
gibi bir konsepte sahip.

Travel


Buraya Dubai ve Abudhabi'yi koy, Hollanda, Belcika, Turkiye, Bodrum ,Kapadokya, Istanbul, Agva, Asos, Uludag, Kartalkaya, Erzincan, Paris, London, US, Italya, Isvicre...

Splash Park

Sena buraya bayiliyor ve iyiki var ustelik evimize cok yakin ve yazin sicagina bire bir geliyor.
Isabel ile oynarken:












Sena Icin Aktiviteler

Yuzme kursu ve piyano dersi arastir
For piano lessons try The International Music Institute in Khaldiya. Its run by a chinese lady. My son has been taking lessons for 2 yrs and I am quite happy with them. The biggest problem with them is that they are very busy and trying to get a time that suits your schedule might be a bit tricky. Their number is 02-6211299

There is also Elite. I have heard good things about them. their number is 02-4454909.

If you are a member at The Club, they are offering piano and violin lessons this year.



Guarantee learning and playing pop/ ballad songs etc. Even for beginners within 10 lessons. One hour lesson. Mobile no 050 9077 469

Kansere Karsi Bunlari Yapin


Damla Celiktaban yazmis
Haftada bir tane avakado,bir enginar, iki kere balik ye mutlaka
Her gun bir avuc ceviz,findik,badem ye Mumkunse organic pazardan almis ol.
Evini temizlerken camasir suyu kullanma, karbonat kullan. Karbonat hem kimyasal artik birakmiyor arkasinda, hem de sahane emizliyor, den eve gor.

Misir, soya urunleri tuketme. Genetigiyle oynanmis organizmalar onlar. Salatani sirkeli suda beklet. Uzerlerindeki tarim ilaci kalintilari belki hafifler boylece.

Kanser olmak istemiyorsan bu soylediklerimi harfiyen yerine getir.
Arisini tanimiyorsan balindan yeme, sadece bal mi pekmez, zeytinyagi,armut,peynir… Kaz daglarinin tepesinde yasamiyorsan ve bunlari kendin yetistirmiyorsan hicbirini satin almasan daha iyi… habaylasuyla beslen sadece

Netball

Netball

Muhtesem bir takim oyunu, hastasiyim, oynamaktan cok buyuk bir keyif aliyorum. Amy sayesinde hayatima girdi ve umarim hic cikmaz bu Turkiye'yi netball ile tanistirmam anlamina gelse bile...
Daha fazla bilgi icin yazilarim etiketinin altinda netball baslikli yazima tiklayabilirsiniz.

R&B Night @ RUSH

Abu Dhabi'de en iyi muzik calan yer ama maalesef ben son gecesine katildim artik R&B night yaparlar mi bilmem, hic bu kadar dans etmemistim AD'de pasimi fena attim ve bana kalsa sabah 5'e kadar kalirdim ama 2.30'ta cikmak zorunda kaldim, bazi nedenlerden dolayi:)

Cok eglendim gercekten ben R&B hastasiymisim haberim yokmus.




27 Nisan 2011 Çarşamba

Sena Bugunlerde Neler Yapiyor?

Bugun aslinda dun (su an saat 1.30 am ve ben hala ayaktayim) 26/04/2011 de uzun bir aradan sonra water park'a gitti
askim bir mutlu olduki sormayin gitsin
suyla oynamaya bayiliyor
yarin da goturecegim
'Ana Sena' diyor ya nasil bir tatli Sena demesi ama yok boyle bir sey
horse, duck diyor yilan gosterince kitapta eliyle sisssss yapiyor o elleri yok mu body language olayi yikiliyor zaten
'naiman' diyor bana banyodan cikinca
en cok sevdigi seylerden biri kapiyi arkasindan kapatmak
kimse gelmesin istiyor
hemen ellememesi gereken yerlere seylere gidiyor
mesela tuvaletin fircasi gibi iyyyk
kapi kapatmaya hasta
her kabida C seklinde engeller var ellerini sikistirmasin diye ama tuvaletlerde yok
sonra ilk defa sit down dedi hem babasina arkasindan bana oturdugu banka yaninda oturmamiz icin, yavrum ya okulda hocasindan duydu demek kimbilir kac gez duyuyor!

Bicir bicir konusuyor anlamiyorum ne dedigini ama cok sevimli
beni taklit ediyor
cici Sena diyorum oda cici Sena diyor
baba hastasi ama banada duskun
aksamlari ya babasi ya ben uyutacagim Mesi uyutmaya kalktiginda cigligi basiyor
annanna(oyle diyor) nerde diyorum bilgisayari gosteriyor skype tan gordugu icin
ona dudak kulaklar dis dil yanaklar ve burun nerde diye soruyorum bana gosteriyor onlari ogrettim
tai mama tai diyip duruyor
Denizi cok seviyor ona baby diyor baby nerde diyoruz yah diye eliyle onu isaret ediyor sonra baby dance diyor:)
simdi uyumam lazim yarin is var:(

Bu aralar iste en buyuk eglencem haberturk yazarlarini okumam
yanliz fx freeway kabusum geri dondu yarin ve bir cok gun onunla kafa patlatacagim maalesef
tanrim bana bir mucize lutfen
ve dun aslinda 2 saat once turk kadinlarinin yahoo grubunun facebook grubunu kurduk
boyle daha keyifli olabilir bakalim

26 Nisan 2011 Salı

Londra'da 1 Turk Au-Pair

Londra’da au-pair olmak.

Fransizcada anne yarisi anlamina gelen au-pair, bir cok genc insana calisma ve yabanci dil ogrenme sansi veriyor.
Sadece Ingiltere de degil Italya, Ispanya, Amerika ve diger bir cok ulkeye au-pair olarak gidebilirsiniz. Tabiki bazi sartlari var, o ulke ile vatandasi oldugunuz ulkenin antlasmasi olmasi gerekiyor ve 27 yasini gecmemis olmaniz.-Bu legal yollari illegal yollarina burada girmeyecegim-

Ben 24 yasindaydim Londra’ ya gittigimde. Normalde iki sene kalma hakkiniz var, genelde okul bittikten sonra gider insanlar ben 4 yillik calisma deneyiminden sonra gitmistim. Biliyorsunuz Londra oldukca pahali bir sehir, kalacak bir yer, faturalar, yemek icmek derken size bayagi pahaliya geliyor. Ancak au- pair olarak gittiginizde sizi hazir bir ev karsiliyor.

Ustunede part time calismaniz neticesinde cep harcliginiz oluyor.
Yaninda yasiyacaginiz aileye gore bu harclik cok iyi bir rakamda olabilir sadece gunluk ihtiyaclarinizi karsilamayada yetebilir. Cok sansli au-pair’ler var, kimisi aile ile birlikte tatile gidip araba bile kullanma sansi varken kimisi de sabah aksam kole gibi calistirilmaya mahkum edilir.

Ben 1 yil icinde 3 aile degistirdim. Son iki ay au-pairlikten istifa edip bir evi bir evli cift ile paylastim. Hangisi daha zordu bilemiyorum, zira bu ciftte bana zor anlar yasattilar.
Kiz Turk cocuk Ingilizdi. Cok kavga ederlerdi, kiz tam bir psikopat cikti,soylediklerinin %80’i yalanmis tasindiktan sonra anladim.Bir gun telefonda annesi ile konusurken sunlari duydum uzuleyim mi bilemedim, korktum panik olmadim desem yalan olur. Ulan bu kizdaki potansiyelin sonu yok, yarin kimbilir nelerini kesfecedegim diye korktum.
Telefonda anne kocam bizi zengin saniyor, evdeki esyalari degistirin, sacinida ac valla yoksa bir daha yuzumu goremezsiniz diye tehdit ediyordu.

Uzuldum cunku 16 yasinda ulkesini ailesini birakip buraya yeni ve iyi bir hayat icin gelmis, temizlikcilik yaparak baslamis, sonra kocasi ile tanisiyor ve tabiki de pasaport icin evlenip 3 yil cocuga bakmaya basliyor, cocugun calismaya hic niyeti yok, devletten aldigi yardimla gecinip gidiyor, bende kira veriyorum, ustune kiz calisiyor.

Hatun guzel olmanin meyvesini vermis temizlikcilikten terfi edip unlu bir gece klubunde sigara dagitan, musterileri agirlayan, guzel yuzu olmus o klubun. Striptiz club ama o degildi stripper ancak kocan ne dusunuyor how does he feel ab you working in a striptiz club dedim oda bana su cevabi vermisti, eger stripper olsam 9 takla atar o, gecede 1000 pound yapiyorlar onlar demisti, keske olabilsem demisti bana.
Bu isiyle bile iyi kazaniyordu tip’ler sayesinde.
Allahtan 3 hafta Turkiye’ye gittilerde biraz kafa dinlemistim ama donunce olay cikarmayi basardi ustelik erkek arkadasimin onunde, cildirdi hatun.
Sonra ozur diledi ama deliye he he dedim yoksa ayrilana kadar icim rahat etmedi.

Bir gece bizim kiz calismaya gitti, haftada uc gece calisiyordu, kocasi evde pinekliyor tabii tembel asalak, bende iceride odamda kitap okuyorum, bu iceriden bana Nilgun gel gel bak TV de ne var gel izle diye bagirip duruyor yok diyorum yorgunum kitap okuyorum adam hala israr ediyor. Sonra gittim bakiyim ne izliyormus diye cenesini kapatmak icin aman allahim girmemle cikmam bir oldu, por no film seyrediyormus, yani ne yapmak istedigini hic anliyamadim, masum birseymiydi yoksa sansini mi denedi? O kadar cok korktumki odama gittim ama odamin kilidi bile yok, hemen Ozlem’i aradim zavalli Windsor’da oda taaa... dedim her 10 dakikada bir seni aramazsam hemen polise haber ver, kalbim nasil kut kut atiyor nasil korktum anlatamam, Allahtan daha fazlasina cesaret etmedi.

Kisaca highlights of my London experience:

Ozlem,Italyan Andrea, Meksikali Saraha, onun Ingiliz landlord’u, Carla, Carla'nin sevgilileri,Rajesh,Kamal ve Sasha hatirladigim kadariyla:-) ,Camilla, Sandra, Martina, Sebastien,Lila ve oteki Maceristanli kiz, bu celebrity bir aile ile kaliyordu, bir cok unlu ile tanismisti, Jeremy, Cezayirli cocuk, Roy, Sheron,Ingiliz aile ve diger iki Jewish aile, James...

Sonay’in, Ebru’nun, ismini unuttugum gerizekali Turk eski is arkadasimin (Ugur'du galiba)ve Ceren bitchinin gelmesi London’a.

Akbank ofisine gitmem is bulurmuyum diye cabalamam ama umudumun cabuk sona ermesi

Snickers , aldigim 7 kilo

Gittigim iki ayri okul

Tabiki Tigers&Tigers

Sonra Eastenders ve Ally McBeal dizilerini keyifle seyrettigim gunler

Kamal ve Carla’yi eve sokmam Sheronlar tatildeyken

Sheron ve kocasinin benim gidecegimden korkup ikisininde ayni gece ruyasinda benim isten ayrildigimi gorup korkup maasimi artirmalari, ustelik bir gece once Meksikali arkadasim ve landlord'u ile isen nasil ayrilabilirim konusmasini cekmis bayagi kafa patlatmisken o gece bu ruyayi gormeleri inanilmazdi

Sheron’un dogumgunumde dogum yapmasi

2000 yili yilbasi gecesini central london'da gecirmem firework gosterisi ve buyuk hayal kirikligi hersey 15 dakika icindi sonrasinda 3-4 saatte ancak eve donebilmistim tam bir felaketti.

Geceleri eve otobus ile donme maceralarimiz sabaha karsi, bir kere en son ailenin evine gitmek icin cok yurumustum ve sessiz ara yollardan ne kadar korkmustum.

Irlandali cocuk ve Lila ile olan aski, ayni gece J ile tanismam ve Jeremy ile karsilasmamiz Irlandali cocugun she is in her lucky day gibi bir sey soylemisti, cok komikti, beni begenmiyor musun diye sormustum oda Lila'yi gostererek arkadasini daha cok begendim demisti, Lila'da bana gore cok cirkindi ve onu begenmesine cok sasirmistim, cok komikti o gece, iki Iskoc kiz ve danslari... Carla ile cikmamiz gerekiyordu o malum nedenlerden gelemedi ve Lila'yi benimle cikmak icin ayarlamisti ve o gece hem Lila hem ben asklarimizi bulmustuk.

Japon kiz ismini yine unuttum, vucudunda yoksa bir yara mi var diye soran:) nedeni bende sakli
Japonlarla dalga gecmemiz Meksikali kiz ile, onlari taklit etmemiz, evlerinde bedeva yememiz icmemiz.
Meksikali kizin Kolombiyali cocuk aski benim Italyan cocuga olan askim
Meksikali kizin bir arkadasinin evinde Xmas yemegimiz, domuz yemistim guzeldi ama ertesi gun eve donus pricy olmustu bize, public transportation yoktu ve taksilerde pahaliydi.

Olcay ve Paul’un evinde gecen 2 ay.
Fransiz konsoloslugunun onunde sabah 5 'ten 9.30 a kadar beklemem ve vize hayal kirikligi, orada tanistigim Kolombiyali kizin hayatima nasil dokundugu ileride.

Oxford, Cambridge,Windsor,Brighton turlarimiz, Soni ile gittigimiz muzikal, her majesties theatre'da, muhtesem bir tiyatro salonu orasi
Sonra ilk kez ingilizce gittigim film the american beauty idi galiba, arastirmam lazim ismini , ve filmi anlamistim nerdeyse %100 alt yazi olmadan ve duydugum buyuk mutluluk, ucuz diye centralda degilde baska bir yere gitmistik, 4 pounddu:)

salsa ile tanismam, salsa gecelerim ve nasil dans ederek ogrenilirmis ders almadan... harika dans eden insnlar vardi ve onlarin sayesinde ogrendim herseyi, cok keyif aliyordum, Meksikali arkadasimbir tanistirmisti beni salsayla pir tanismistik. Kolombiyali cocugun cok emegi gecmisti bende, cok tatli biriydi sonra kalbini kirdim cunku James ile girmustu bir hafta ve sonra pirrrr benimle konusmadi bile, cok centilmen ve tatli bir cocuktu.Hatta beni birkere finchley'e kadar arabasiyla birakmisti ve hic birsey beklemeden yada denemeden, cok centilmence

Sonra Roy ve Anders ile tanistigimiz gece Carla ile, o gecede cok eglenmistik.

Ve London'dayken dinledigim sarkilar yani 10 yil sonrada dinledigimde bana London'a ve oradaki hayatimi hatirlatan sarkilar:
Save the world
Why does it feel so good
Maria
give me your heart or lets forget about it sth Smooth idi galiba ismi
Soyle buldun mu aradigin aski buldun mu Sertap Eerenr ve daha bir kac tane daha var hatirlamam lazim ve yazmam lazim buraya...

 ve tabiki ilk buyuk askim:)

Sonra Emine ile karsilasmamiz tanrim tam bir bomba once hakaret ettim kiza sonra oturup konusmustuk ha ha cok komikti keske onunla kontaga gecebilsem simdi ama kayip en so anneyiz bizdeki bir yazima yorum yapmis ama mail adresini goremedim ki,,,,

sonra 5 yil Ingilterede kalip ingilizcesi hala intermediate olan ve donmekten odu kopan yonlerini kaybetmis kizlar

Turk restoraninda calisan sahibinin metresi Turk kiz, az daha restoranda calisacaktim extra para icin, ilk kez aradiklarinda Sheron doguma az oldugu icin aksam burda kalsan iyi olur dedigi icin giememistim, iyikide gitmemisim zaten, her nekadar boyle bir tecrubem olmasini istesemde, cok heyecanlanmistim, nasil yapacagim diye ama denemeden bitti

Martina'yi belerken tam 1.5 saat bekletmisti ve ben sinirden kopuruyordum Carla'da why are you nervous chill out gec kalabilirler it is ok demisti ve ben bir anda evet ya ben niye boyleyim herkes ne adar relax diye dusunmeye baslamistim
Sigara istemem tanimadigim insanlardan, cok pahaliydi ne yapayim, az otlanmamistim, evdekilere yakalanmayayim diye milletten otlaniyordum birde paket alinca mutlaka daha cok iciyordum

Daha ilk hafta dayanamayip sigara almistim feci home sick oldum ilk bir ay, do you have lighter diyecegime do you have fire demistim ingiliz adam baya gulmustu

shereders canavari olmam
Ebrunun gelip kalmasi Sheron'larin evinde ve o eve domuz eti sokmam, fal bakmasi Seharon nasil da sasirmisti jewis aileye
Sheraon'in promote etmeye calostigi yakisikli ahci cocuk, bir gece evinde gelip yemek pisirmisti ve bana bir sey kalmamisti cok bozumustum, bulasik yikayip extra 20 pound kazanmistim ama cok sevinmistim he he
cocuklarina iskence yamam sarki soyleyerek ve bir gun Sheron gitti sanip evde oldugunu ogrenip rezil olmustum, seni de promote etmek lazim demisti guzlerek neyseki kizmadan
Evinde internete girmemi istemiyordu zaten cok yavasti ben de mecburen kendimi internet kafelerde yazarken buluyordum nefret etmistim, ya calismazdi ya para vermek istemezdim
Dominika ile evi temizlerken elime gelen kucuk ouyuncaklari cope atmam
birkeresinde onemli bir kurdeleyi atmisim allahtan ingilterede bir hafta da bir topladiklari icin bulmustum ve kurtulmustum
Daha ne cok sey oldu aslinda hatirladikca yazacagimdir....

Kitap Tavsiyeleri

Duydugum okudugum kadariyla tavsiye olunan kitaplari buraya unutmamak icin aktarmaya karar verdim, insallah bir ara alip okuyacagimdir, bakalim...

Kitap Ismi                                           Yazari                             Tavsiye Eden
Mavi Orman                                       Defne Suman                  Damla Celiktaban
Ask Uzerine                                       Alain de Botton
Romantik Hareket
Op ve Anlat
Seyehat Sanati
Mutlulugun Mimarisi
Statu Endisesi
Calismanin Mutlulugu ve Sikintisi
Havaalaninda Bir Hafta
Sibumi                                                 Trevanian
Ciplak Sohbetler (blog uzerine bir kitap)
Hasan Cemal                                       Kurtler                               Mutlu Tonbekici
Su Hortumlu Dunyada Fil Yalniz Bir Hayvandir


22 Nisan 2011 Cuma

Hit The Dance Floor @ Allure

Mama needed to have fun ve dun gece sonunda istedigimi aldim ama daha cok dans edebilmek isterdim ya yokya guzel calan bir mekan yok bu bedeviler sehrinde, zevksizlik DJ lere kadar inmis yada cikmis durumda
neyse yinede Allure mekan olarak muhtesemdi
Manzara olaganustu

Once Pearls&Caviar ustune yukari katta drink ve ustune Allure cok keyifliydi
Bir suru insanla tanistim arkadaslarimla catch up ettim.
Mr. G Allure kismi haric benimleydi ve he was the star of the night
O kadar tatliydiki Suzy gecenin sonunda he is a good guy he plays well dedi
cok centilmen konuskan charming guleryuzlu comert superdi hayran kaldim kocama

Leonora'ya proper  goodbye diyebildik basarili bir organizasyona imza atmis oldum, yemekte 17 kisiydik, drink kisminda cildirmisti kalabalik.

Yemekler pek iyi degildi, o biraz gecenin kotu tarafiydi, cok bekledik yemekler icin
ama onun disinda muhtesem manzarasi+ iyi sohbet+ good wine herseyi unutturdu.
Ilginc insanlarla tanistim, Leo'nun Berkin'i begenmesi, Bengu cilgini ile tanismam, Berkin Deniz catismasi love and hate iliskisi Megi'nin BOB'lari cok eglenceliydi. Seb'de her zamanki gibi comert, arabada son ses muzik dinlemeyeli yillar olmustu onun sayesinde oldu Empire State of Mind cok iyi gitti
Asagida Allure'dan manzaralarla bas basa birakiyorum sizi, sabah2 de pizza servis yaptilar yok boyle bir lezzet, pizzaya bayildim cok ama cok lezzetliydi gercekten super gitti.












Haftasonlarini COK Seviyorum!!!

Hafta sonuna iyi bir baslangic yaptik ve sabahta guzel bir kahvalti ile devam ediyoruz at Jones'ta
Sevhan ve ekibi ile keyifli bir kahvalti yaptim ilk defa yedigi yemekten gercekten zevk aldim zira jones biraz bana over rated geliyor.
Turkce bilen Jones calisani Caroline'da highlight'i idi, hatun cok seker, yahoo gruba uye yapmak icin mail adresini aldim ama galiba kaybettim:( silly me







Kuzum da eglendi bu sabah simdi misil misil uyuyor, uyaninca besti ve Nesli ile EP'de bulusmaya gidebiliriz kacta uyandigina bagli olarak, birde yemek yedirme iskencesi varki sormayin gitsin, Mesi de yok uhuuu uhuuu

Ama kizim bugun ilk kez sosis yedi Jones'un su sevdigim uzeri bacon ile sarili, bacon vermedim ama sosisin yarisini yedi sayilir. Yeni bir sey denedigi icin ve sevdigi icin bende mutlu oldum.

Sena dun 'ana Sena' dedi, yerim o sevimli dillerini ya askim benim....
ve simdi de uyandi.... annelik gorevine donme zamani

bugun 23 Nisan nese doluyor insan!

Evet su an saat gecenin 11'i, dun EP'ye gitmedik, onun yerine Zekilerle Finz'e gittik, ust uste iki gece balik restorana gitmis olduk ama bende yaslandikca deniz urunlerine daha cok duser oldum yeni favorim scallop hmmm cok lezzetliydi valla

Yemek sonrasi bizde sinema gecesi yaptik Colin Firth ve Umma thurman'nin accedential husband gibi fir filmi izledik, valla sonlarina dogru uyukladigim icin emin degilim iyimiydi degilmiydi.

Senam ile tum gun birlikte gecirmek keyifliydi, yorucu oluyor ama ayni zamanda sadistce bir keyif zevk veriyor.

Bugunde sabahtan buyuk elciligin davetine gittik Senam ile, Giyas gelmedi yine:(
Bir suru tanidik kisiyi gordum, Sena pek eglenmedi ama ben eglendim. Gelenlerin %80 ini taniyordum galiba,iki seneye kadar iki elin parmagi etmeyen sayida Turk taniyordum sadece ... Galiba daha uzun aldikca gurbette daha cok Turkle birlikte olma ihtiyaci duyuyor insan, birde tabii kizimin dunyaya gelmesi ilede cok alakali. insan onun sosyallesmesini kendi sosyallesmesinden daha cok one koyuyor...
Sena cok populerdi 23 nisan toplantisinda, herkes masallah cok guzel cok tatli diyip sevdi, allahim nazar degmesin lutfen!

Sonra ogleden sonrada Deniz,nesli Mina & Sena ile EP'ye gittik, cok guzeldi Sena ve Mina eglendiler cok onlari mutlu gormekte bizi eglendirdi, ben pek dinlenip guneslenemedim ama yinede kizimla tek basimiza vakit gecirdik deniz ve sahilde. Yorucuydu ama yinede ikimizde did well diyebilirim.

Ayni gunde Meseretsin iki aktivitede bulundum, kendimle gurur duyuyorum, hey gidi gunler diyecekti annelerimiz olsa, kizina uc dort saat kendisi bakabildigi icin gurur duyan bir nesil!!! valla benim nesilde de az bulunan bir cinsim aslinda.

Biraz terrible two etkisi gormeye basladik Sena'da, istedigi birseyi alamayinca aglama nobetleri tutmaya basladi.
Bizi birbirimize sikayet ediyor, bukadari bile cok kotu degil, benim kizim cok tatli ya, diger cocuklara bakinca onlara gore 10 kat daha iyi, hala iyi huylu ve simarik degil.

Umarim da sinir bozucu simarik cocuklardan olmaz , en sevmedigim cocuk profili, korktugu ve judge ettigi seyler basina gelen biri olarak Allah korusun diyorum:)

Ha sonra beni uzen sinirlendiren ogkelendiren birsey oldu. Bu Bengu sarmuta'si (turkcesini yazamadim) Deniz icin masanin en cirkin kizi ne isin var demis B'ye ve benim icinde bu teyze kim demis!!!

Kiz 30 yasinda bu bir
tam bir sarmuta bu iki (neler cevirdigini biliyorum yani oylesine soylenmis bir kotu soz degildir!!)
sacina varana adar herseyi sahte ve yapilmis, gogus, burun, dudak god knows where else
isin ilginc tarafi Deniz bana sence saci takma mi diye sordu bende yok canim o kadar da degildir yani saclarinda bile extension yoktur herhalde demistim, how naive of me!

Neyse ikimizde cildirdik, ah elime bir gecse ama sana zaten allah hakkini vermis benim birsey yapmama gerek yok, allah kotu insanlardan uzak tutsun bizi gercekten, herseyinden bayagilik akan insanlardan... dusmanini bile kaliteli versin diyorum ve bu olayi unutmak istiyorum acilen!!!:)

Kisacasi bu olaya kadar hafta sonum cok iyi gecti, cok eglendim ama yarin is var:( Dunyada savas var, cocuklara iskence taciz var, cokta karamsarim aslinda, aklima ali ve ramazandaki hikaye geliyor, babasi tarafindan tecavuze ugrayan minik erkek cocugu geliyor, savasta herseyini kaybedenler geliyor, hic birseyin garantisinin olmamasi, bir anda hayatinin allak bullak olmasi ihtimalinin ne kadar yuksek olsugunu bilmek beni kahrediyor...

21 Nisan 2011 Perşembe

Sena Kakasi ile Oynarken

Dun (20/04/2011) Mesi Senayi yatakta elleri kaka icinde bulmus, uyanmis benim minik kizim poposunu karistirmak istemis sonra elleri kaka olunca bir guzel carsafi ile temizlemis sonra ellerini nereye koyacagini bilemeden panik olmus
bakmayin kakasiyla oynadigina kizim temizdir benim
allahtan agzina goturmemis.

Mesi gelip onu gordugunde elleri ve yatagi kaka icinde ancak gozleri faltasi gibi acilmis saskin ve panik bir Sena bulmus.

Daha once bir kere daha Mesi Sena'yi ogle uykusundan kakkinca boyle bulmustu. Merak ediyor kizim ve merakini gideriyor ne var bunda? Bence gayet dogal ustelik akilli kizim agzina goturmemesi gerektigini biliyor, neyseki...:)

19 Nisan 2011 Salı

Dogum Anilarim

Bu aksam AD Turk kadinlari ile duzenledigim sinema gecesinde film oncesi sohbette farkettim ki (bana farkettirdilerki) ben gercekten tuhaf bir hamile ve anne olmusum.

Kizim 37.haftasinda dogmasina ragmen tek parca esya bile almamistim kiyafet olarak ona
Aslinda yatagi disinda baska bir sey almamistim. Ismini o zamanlar bilmedigim cibinlik, tulum, body gibi selerden bir tane bile almamistim..

Ahu 35 haftalik dogurmasina ragmen bir bavul utulu esyasi hazirmis
benim ne bavulum vardi nede utulenecek esyam
giyecek geceligim bile yoktu
kisa kollu seksi geceliklerle dolastim
donmustum soguktan hastanede bile ciplak lohusa acik gecelik giyerse donar!
sonra hertarafim tutulmustu
cektigim boyun ve omuz agrisi inanilmazdi

Nasil yani hic birsey mi almamistin diye sordular hayir dedim
Peki neden dediler
Cunku ne alacagimi bilmiyordum
Bende annemin gelmesini bekliyordum ama o dogumdan 4 gun sonra gelebildigi icin kizimi Ilk gunler utusuz bir kac hediyelik esyaya ve maalesef kati cirkin havlulara sarmistim Havlular yumusak bile degildi o guzelim yumusacik tenine...:(
Tek guzel hastane fotosu yok yavrumun ya
Benimde haliyle
Well there is no point crying over spilled milk
Ilk cocuk olarak bendeki azim ve hevese hayran kalmamak mumkun degil dogrusu...